Ελαφριά μακαρονοσαλάτα με φέτα και λάδι ντομάτας
Υλικά
- 300γρ. μακαρονάκι κοφτό
- 200γρ. φέτα, σε κυβάκια
- 4 ντομάτες λιαστές, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι αρακά
- 1 φλιτζάνι καλαμπόκι
- 20 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσια
- 2 αβγά
- λίγο λάδι για την ομελέτα
- αλάτι
- 1 ντομάτα ώριμη, σε κυβάκια
- 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ξίδι από κρασί
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
Για το dressing
Διαδικασία
Βήμα 1
Αρχικά ετοιμάζετε το dressing: χτυπάτε στο μπλέντερ την ντομάτα με όλα της τα ζουμιά, το ξίδι, τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Συμπληρώνετε το λάδι και χτυπάτε για 2 λεπτά επιπλέον. Αφήνετε το dressing να περιμένει.Βήμα 2
Βράζετε το κοφτό μακαρονάκι σε άφθονο αλατισμένο νερό. Το σουρώνετε και το αφήνετε στο σουρωτήρι να στραγγίξει.Βήμα 3
Χτυπάτε τα αβγά σαν ομελέτα, τα αλατίζετε ελαφρά, ζεσταίνετε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ρίχνετε σε ένα αντικολλητικό σαγανάκι. Τα ψήνετε σε χαμηλή θερμοκρασία και από τις δυο μεριές. Βγάζετε την ομελέτα από το τηγάνι και την ψιλοκόβετε.Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα βρασμένα ζυμαρικά, προσθέτετε δυο τρεις κουταλιές της σούπας από το dressing και ανακατεύετε. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, το μαϊντανό, την ομελέτα, τον αρακά, το καλαμπόκι, τη φέτα και τις ελιές. Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με το υπόλοιπο dressing. Σερβίρετε τη σαλάτα κρύα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος, Food Styling: Tina Webb