Αυτό το brownie ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα και γίνεται υπέροχο συνοδευτικό των απογευματινών μας ροφημάτων…
Υλικά
- Μερίδες: 12
- 200 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο
- 400 γρ. βούτυρο
- 6 αυγά
- 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο
- 20 γρ. ποικιλία καβουρδισμένων ξηρών καρπών
Διαδικασία
Βήμα 1
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνουμε σε αυτά το βούτυρο με την κουβερτούρα. Ενσωματώνουμε το αλεύρι, το κακάο και τους ξηρούς καρπούς της αρεσκείας μας.
Βήμα 3
Στρώνουμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί μέσα σ’ ένα τετράγωνο ταψί 25x25 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 30΄ ακριβώς.
Βήμα 4
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Styling: Κατερίνα Λυκουρέση - Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Φωτογραφία: Studio LM