Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα σπιτικό άλειμμα με σοκολάτα και φουντούκια για απολαυστικό πρωινό ή απογευματινό γλυκό σνακ.
Υλικά
- 250 γρ. φουντούκια ψημένα στο φούρνο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 50 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
- 25 γρ. λάδι (κατά προτίμηση φουντουκέλαιο ή αραβοσιτέλαιο)
Για 450 γρ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε τα φουντούκια, τα οποία έχουμε ζεστάνει στους 150° C.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και πολτοποιούμε πολύ καλά. Όσο ακόμα είναι ζεστά προσθέτουμε τις δύο σοκολάτες, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθούν και γίνει μια πάστα.
Βήμα 3
Βοηθάμε προσθέτοντας παράλληλα λίγο-λίγο το λάδι. Αδειάζουμε σε ένα βάζο.