aleimma_sokolatas_anoigma
clock icon
15'

Εύκολο σοκολατένιο άλειμμα με φουντούκι από τον Στέλιο Παρλιάρο

Υλικά

    Για 450 γρ.

  • 250 γρ. φουντούκια ψημένα στο φούρνο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 50 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
  • 25 γρ. λάδι (κατά προτίμηση φουντουκέλαιο ή αραβοσιτέλαιο)

Φτιάχνουμε εύκολα και γρήγορα σπιτικό άλειμμα με σοκολάτα και φουντούκια για απολαυστικό πρωινό ή απογευματινό γλυκό σνακ.

Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε τα φουντούκια, τα οποία έχουμε ζεστάνει στους 150° C.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και πολτοποιούμε πολύ καλά. Όσο ακόμα είναι ζεστά προσθέτουμε τις δύο σοκολάτες, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθούν και γίνει μια πάστα.

Βοηθάμε προσθέτοντας παράλληλα λίγο-λίγο το λάδι. Αδειάζουμε σε ένα βάζο.

Διαδικασία

Βήμα 1

Στον κάδο του μπλέντερ ρίχνουμε τα φουντούκια, τα οποία έχουμε ζεστάνει στους 150° C.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και πολτοποιούμε πολύ καλά. Όσο ακόμα είναι ζεστά προσθέτουμε τις δύο σοκολάτες, συνεχίζοντας το χτύπημα έως ότου ομογενοποιηθούν και γίνει μια πάστα.

Βήμα 3

Βοηθάμε προσθέτοντας παράλληλα λίγο-λίγο το λάδι. Αδειάζουμε σε ένα βάζο.