Τα πιροσκί γεμίζουν με φέτα και άνηθο και γίνονται μικρά, λαχταριστά και πολύ αρωματικά ορεκτικά για να συνοδέψετε τη μπίρα και το κρασί σας.
Υλικά
- 700-800γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κεσεδάκια γιαούρτι
- 1 αβγό
- 1 κουτ. γλυκού σόδα
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι
- 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 500γρ. φέτα
- άνηθο ψιλοκομμένο (ή ρίγανη φρέσκια)
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι
Διαδικασία
Βήμα 1
Ανακατεύετε τη σόδα στο γιαούρτι και προσθέτετε το αβγό, το αλάτι, το λάδι και το ξίδι. Ρίχνετε στο μίγμα λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια ομοιογενή, μαλακιά και ελαστική ζύμη.Βήμα 2
Πλάθετε τη ζύμη σε φραντζολίτσες και τις σκεπάζετε με πετσέτα. Τις αφήνετε να φουσκώσουν για 1 ώρα περίπου και τις κόβετε σε φέτες.Βήμα 3
Πλάθετε τις φέτες σε μπαλάκια, τις αλείφετε με λίγο λάδι και τις αφήνετε ξανά να μείνουν για 30 λεπτά.Βήμα 4
Κόβετε τη φέτα σε κύβους, τους ανακατεύετε με τον άνηθο και γεμίζετε τα πιροσκί. Τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι για μερικά λεπτά μέχρι να ροδίσουν.Βήμα 5
Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνετε να μείνουν μερικά λεπτά σε απορροφητικό χαρτί. Τα σερβίρετε ζεστά.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Αντωνία Κατή