corndog_ANOIGMA
clock icon
40'

Corndog πατάτας με sauce μουστάρδας

Υλικά

    Μερίδες 3

    Για τον πουρέ πατάτας

  • 2 κιλά κίτρινες πατάτες, χωρίς φλούδα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι ψιλό
  • Για τα λουκάνικα

  • 6 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • 12 φέτες Arla Havarti ωρίμανσης σε φέτες
  • 6 ξυλάκια για σουβλάκια
  • Για το πανάρισμα και το τηγάνισμα

  • 100 γρ. Arla Mozzarella τριμμένη
  • φρυγανιά τριμμένη
  • ηλιέλαιο
  • Για τη sauce μουστάρδας

  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι βαλσάμικο
  • 50 γρ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κουτ. γλυκού μέλι
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι

Ένα αγαπημένο street food μικρών και μεγάλων, που με υλικά της Arla, φτιάχνεται και στο σπίτι σε πιο ελαφριά εκδοχή.

Sauce μουστάρδας: Χτυπάμε όλα τα υλικά σε μούλτι και αφήνουμε στο ψυγείο.

Πουρές πατάτας: Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα ζάρια και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε με νερό ώστε να καλύπτονται και βράζουμε να μαλακώσουν. Έχουμε δίπλα ένα ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και μόλις βράσουν τις στραγγίζουμε καλά και τις απλώνουμε καυτές στο ταψί για να αφυδατωθούν. Μόλις σταματήσουν να αχνίζουν, τις βάζουμε σε ένα μπολ, πετάμε το χαρτί και απλώνουμε στο ακόμα ελαφρώς ζεστό ταψί τις φέτες Arla Havarti ωρίμανσης για να μαλακώσουν.

Λουκάνικα: Περνάμε τα ξυλάκια μπαμπού στα λουκάνικα, στεγνώνουμε με χαρτί και τα τυλίγουμε με 2 φέτες Arla Havarti ωρίμανσης το καθένα. Πολτοποιούμε τις πατάτες με μια πρέσα πατάτας (πρες πουρέ) και ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά, το αυγό και το σιμιγδάλι. Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια μπάλα. Χωρίζουμε στα 6 και στρώνουμε ένα κομμάτι μεμβράνη στον πάγκο. Παίρνουμε το 1/6 από τη ζύμη πατάτας και την ανοίγουμε πάνω στη μεμβράνη έτσι ώστε να μπορέσουμε να τυλίξουμε τα λουκάνικα και να καλυφθούν πλήρως. τυλίγουμε και δίνουμε σχήμα με το χέρι.

Πανάρισμα και τηγάνισμα: Πασπαλίζουμε τα corndogs με την τριμμένη Arla Mozzarella και με φρυγανιά πιέζοντας με τα χέρια να σταθεροποιηθεί. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε μπόλικο ηλιέλαιο. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Σερβίρουμε αμέσως με τη sauce.

Διαδικασία

Βήμα 1

Sauce μουστάρδας: Χτυπάμε όλα τα υλικά σε μούλτι και αφήνουμε στο ψυγείο.

Βήμα 2

Πουρές πατάτας: Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα ζάρια και τις ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε με νερό ώστε να καλύπτονται και βράζουμε να μαλακώσουν. Έχουμε δίπλα ένα ταψί στρωμένο με απορροφητικό χαρτί και μόλις βράσουν τις στραγγίζουμε καλά και τις απλώνουμε καυτές στο ταψί για να αφυδατωθούν. Μόλις σταματήσουν να αχνίζουν, τις βάζουμε σε ένα μπολ, πετάμε το χαρτί και απλώνουμε στο ακόμα ελαφρώς ζεστό ταψί τις φέτες Arla Havarti ωρίμανσης για να μαλακώσουν.

Βήμα 3

Λουκάνικα: Περνάμε τα ξυλάκια μπαμπού στα λουκάνικα, στεγνώνουμε με χαρτί και τα τυλίγουμε με 2 φέτες Arla Havarti ωρίμανσης το καθένα. Πολτοποιούμε τις πατάτες με μια πρέσα πατάτας (πρες πουρέ) και ανακατεύουμε με τα μπαχαρικά, το αυγό και το σιμιγδάλι. Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι να γίνει μια μπάλα. Χωρίζουμε στα 6 και στρώνουμε ένα κομμάτι μεμβράνη στον πάγκο. Παίρνουμε το 1/6 από τη ζύμη πατάτας και την ανοίγουμε πάνω στη μεμβράνη έτσι ώστε να μπορέσουμε να τυλίξουμε τα λουκάνικα και να καλυφθούν πλήρως. τυλίγουμε και δίνουμε σχήμα με το χέρι.

Βήμα 4

Πανάρισμα και τηγάνισμα: Πασπαλίζουμε τα corndogs με την τριμμένη Arla Mozzarella και με φρυγανιά πιέζοντας με τα χέρια να σταθεροποιηθεί. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε μπόλικο ηλιέλαιο. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.

Βήμα 5

Σερβίρουμε αμέσως με τη sauce.