Ένα απολαυστικό πιάτο που συνδυάζει αρμονικά τις Χυλοπίτες ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ με αρνίσιο κιμά και ραγού μελιτζάνας. Ταιριάζει άψογα σε κάθε γιορτινό τραπέζι!
Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνετε τις Χυλοπίτες ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Βράζετε για 5 λεπτά, σουρώνετε, παγώνετε αμέσως με άφθονο κρύο νερό για να φύγει το πολύ άμυλο από την επιφάνεια των ζυμαρικών και κρατάτε σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να τις χρειαστείτε.
Παράλληλα, ζεσταίνετε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και σοτάρετε το κρεμμύδι, το θυμάρι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε για 5 λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις Μελιτζάνες Ραγού ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC, στον αέρα. Ανακατεύετε το μίγμα του ραγού με τις χυλοπίτες και τα μισά τυριά. Αδειάζετε το μίγμα σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και σκορπίζετε τα υπόλοιπα τυριά από πάνω. Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι τα τυριά να πάρουν χρώμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνετε τις Χυλοπίτες ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Βράζετε για 5 λεπτά, σουρώνετε, παγώνετε αμέσως με άφθονο κρύο νερό για να φύγει το πολύ άμυλο από την επιφάνεια των ζυμαρικών και κρατάτε σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να τις χρειαστείτε.
Βήμα 2
Παράλληλα, ζεσταίνετε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ και σοτάρετε το κρεμμύδι, το θυμάρι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τον κιμά και σοτάρετε για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τις Μελιτζάνες Ραγού ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190οC, στον αέρα. Ανακατεύετε το μίγμα του ραγού με τις χυλοπίτες και τα μισά τυριά. Αδειάζετε το μίγμα σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και σκορπίζετε τα υπόλοιπα τυριά από πάνω. Ψήνετε στο φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι τα τυριά να πάρουν χρώμα.