Αυτή η μακαρονάδα είναι η επιτομή της απλότητας και της νοστιμιάς. Η ελληνικές γεύσεις που τη χαρακτηρίζουν θα την κάνουν μία από τις αγαπημένες σας.
Υλικά
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 300γρ. φέτα τριμμένη
- κεφαλοτύρι ή μυζήθρα τριμμένη, για το σερβίρισμα
- 1 πακέτο χυλοπίτες
- 400γρ. ντοματίνια κομμένα (τα μισά στα 2 και τα υπόλοιπα στα 4)
- 200γρ. σπανάκι χοντροκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο στη μέση
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 χούφτα δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο και μερικά φυλλαράκια ολόκληρα, για το σερβίρισμα
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε μια κατσαρόλα μπόλικο νερό να πάρει βράση και, όταν κοχλάσει, το αλατίζετε και ρίχνετε τις χυλοπίτες να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.Βήμα 2
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι και ρίχνετε το σκόρδο να τηγανιστεί μέχρι να μαυρίσει. Τότε το βγάζετε από το τηγάνι και ρίχνετε στο λάδι το κρεμμύδι να σοταριστεί για 1 λεπτό.Βήμα 3
Προσθέτετε τα ντοματίνια και το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε. Όταν τα ντοματίνια βγάλουν τα υγρά τους, βράζετε μέχρι να σωθούν και να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Τότε προσθέτετε τον ψιλοκομμένο δυόσμο και την τριμμένη φέτα, ανακατεύοντας μέχρι να μισολιώσει.Βήμα 4
Στραγγίζετε τις χυλοπίτες και τις ρίχνετε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε για λίγο πάνω στη φωτιά να ενωθούν οι γεύσεις.Βήμα 5
Σερβίρετε αμέσως σε πιάτα, πασπαλίζοντας με τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα και διακοσμώντας με ολόκληρα φυλλαράκια δυόσμου (αν τα τηγανίσετε από πριν, θα γίνουν καταπράσινα και διάφανα).Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food styling: Αντωνία Κάτη