Ένας διαφορετικός και πολύ χορταστικός τρόπος να βάλετε τα χόρτα στο τραπέζι σας, προσθέτοντας ρύζι Καρολίνα Ομοσπονδία. Αυτό το λαδερό δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο.
Υλικά
- 1 κιλό χόρτα ανάμικτα (σπανάκι, σέσκουλα, λάπαθα, άγρια χόρτα, κ.λπ.)
- 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 2/3 φλιτζανιού Ρύζι Καρολίνα ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι Tomatina ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- ½ φλιτζάνι Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
- αλάτι, πιπέρι
- λίγο χυμό λεμονιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε και πλένετε τα χόρτα. Τα στραγγίζετε και τα χοντροκόβετε.Βήμα 2
Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τα χόρτα. Αφήνετε να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.Βήμα 3
Προσθέτετε την τομάτα, το μάραθο ή τον άνηθο, ανάλογο αλατοπίπερο και ½ φλιτζάνι νερό.Βήμα 4
Σιγοβράζετε το φαγητό για 5-6 λεπτά και προσθέτετε το ρύζι. Αφήνετε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.Βήμα 5
Σερβίρετε το φαγητό σε πιάτα ραντίζοντας με λίγο χυμό λεμονιού.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food styling: Elena Jeffrey