_filetakia-me-kardies-finika
clock icon
30'

Χοιρινό με καρδιές φοίνικα και σάλτσα δαμάσκηνου

Υλικά

  • 700γρ. ψαρονέφρι, σε μικρά φιλετάκια
  • 300γρ. καρδιές φοίνικα
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα δαμάσκηνο, έτοιμη
  • 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένο στο γουδί
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο, σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 σφηνάκι κρασί γλυκό
  • 4 κουτ. σούπας σησαμέλαιο

Οι καρδιές φοίνικα, που βρίσκετε σε καταστήματα με τροπικά λαχανικά, μοιάζουν στην όψη λίγο με λευκά σπαράγγια και “κλέβουν καρδιές” στις συνταγές που προστίθενται. Εδώ συνδυάζονται με χοιρινό και σάλτσα δαμάσκηνο που γλασάρει πολύ ωραία το κρέας.

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και ρίχνετε μέσα τα φιλετάκια του χοιρινού.
Ταυτόχρονα ρίχνετε το λιωμένο σκόρδο και τις ροδέλες του κρεμμυδιού και σοτάρετε, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα. Ρίχνετε το τζίντζερ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.
Προσθέτετε τις καρδιές του φοίνικα μαζί με λίγο ζουμάκι από την κονσέρβα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.
Τέλος, ρίχνετε το γλυκό κρασί, τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα δαμάσκηνο. Ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά επιπλέον. Το σερβίρετε ζεστό σε πιατέλα.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το σησαμέλαιο και ρίχνετε μέσα τα φιλετάκια του χοιρινού.

Βήμα 2

Ταυτόχρονα ρίχνετε το λιωμένο σκόρδο και τις ροδέλες του κρεμμυδιού και σοτάρετε, ανακατεύοντας πολύ γρήγορα. Ρίχνετε το τζίντζερ και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λεπτό ακόμη.

Βήμα 3

Προσθέτετε τις καρδιές του φοίνικα μαζί με λίγο ζουμάκι από την κονσέρβα και συνεχίζετε το ανακάτεμα.

Βήμα 4

Τέλος, ρίχνετε το γλυκό κρασί, τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα δαμάσκηνο. Ανακατεύετε καλά, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε το τηγάνι και αφήνετε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά επιπλέον. Το σερβίρετε ζεστό σε πιατέλα.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb