clock icon
45'

Χοιρινή τηγανιά με μπίρα

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό, σε κύβους
  • 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι μπίρα εζα Fine Lager
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • λίγο θυμάρι ξερό
  • αλάτι, πιπέρι

Αυτή η ζουμερή τηγανιά με εζα Fine Lager θα γίνει ο αγαπημένος σας μεζές. Απολαύστε την με ένα ποτήρι παγωμένη μπίρα.

Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα τα κυβάκια του χοιρινού και σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.
Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.
Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με την μπίρα. Αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό μέχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.
Προσθέτετε τότε το θυμάρι, το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και βράζετε για περίπου 10 λεπτά ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της.

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο. Ρίχνετε μέσα τα κυβάκια του χοιρινού και σοτάρετε για 5 λεπτά περίπου ή μέχρι να πάρει χρώμα γύρω γύρω.

Βήμα 2

Προσθέτετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.

Βήμα 3

Αλατοπιπερώνετε και σβήνετε με την μπίρα. Αφήνετε να σιγοβράσει το φαγητό μέχρι να πιει τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.

Βήμα 4

Προσθέτετε τότε το θυμάρι, το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και βράζετε για περίπου 10 λεπτά ακόμη, ώσπου να μείνει η τηγανιά μόνο με το λάδι της.