Τσιζκέικ, το αγαπημένο μας γλυκό ψυγείου. Για να το φτιάξουμε και να γίνει ακόμη πιο απολαυστικό επιλέγουμε Lurpak Soft και Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα.
Στρώνουµε τη βάση και τα πλαϊνά µιας μέτριας στρογγυλής φόρµας διαµέτρου 18-20 εκ. µε αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάµε τα µπισκότα στο µούλτι να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύουµε σε ένα µπολ µε το
Lurpak Soft (light). Με το µείγµα καλύπτουµε τη βάση της φόρµας πιέζοντας προς τα κάτω ώστε να γίνει συµπαγής. Αφήνουµε στο ψυγείο για 30΄.
Γέμιση: Λιώνουµε την κουβερτούρα σε φούρνο µικροκυµάτων: Ρίχνουµε τα κοµµάτια σε ένα γυάλινο µπολ μαζί με το
Lurpak Soft (light). Τη ζεσταίνουµε για 30’’ στη µέτρια ισχύ του φούρνου, τη βγάζουµε και την ανακατεύουµε µε µια σπάτουλα. Τη ζεσταίνουµε για άλλα 30’’, τη βγάζουµε και την ανακατεύουµε. Επαναλαµβάνουµε όσες φορές χρειαστεί µέχρι να λιώσει.
Στο µεταξύ, ρίχνουµε το
Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, τη ζάχαρη, το λεµόνι, το γάλα και το κακάο σε ένα µπλέντερ και χτυπάµε µέχρι να οµογενοποιηθούν. Προσθέτουµε τη λιωµένη σοκολάτα και χτυπάµε ξανά.
Αδειάζουµε τη γέµιση πάνω από την µπισκοτένια βάση και αφήνουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Μόλις σφίξει η κουβερτούρα σερβίρουµε αμέσως.
Διαδικασία
Βήμα 1
Στρώνουµε τη βάση και τα πλαϊνά µιας μέτριας στρογγυλής φόρµας διαµέτρου 18-20 εκ. µε αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάµε τα µπισκότα στο µούλτι να γίνουν σκόνη. Τα ανακατεύουµε σε ένα µπολ µε το
Lurpak Soft (light). Με το µείγµα καλύπτουµε τη βάση της φόρµας πιέζοντας προς τα κάτω ώστε να γίνει συµπαγής. Αφήνουµε στο ψυγείο για 30΄.
Βήμα 2
Γέμιση: Λιώνουµε την κουβερτούρα σε φούρνο µικροκυµάτων: Ρίχνουµε τα κοµµάτια σε ένα γυάλινο µπολ μαζί με το
Lurpak Soft (light). Τη ζεσταίνουµε για 30’’ στη µέτρια ισχύ του φούρνου, τη βγάζουµε και την ανακατεύουµε µε µια σπάτουλα. Τη ζεσταίνουµε για άλλα 30’’, τη βγάζουµε και την ανακατεύουµε. Επαναλαµβάνουµε όσες φορές χρειαστεί µέχρι να λιώσει.
Βήμα 3
Στο µεταξύ, ρίχνουµε το
Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα, τη ζάχαρη, το λεµόνι, το γάλα και το κακάο σε ένα µπλέντερ και χτυπάµε µέχρι να οµογενοποιηθούν. Προσθέτουµε τη λιωµένη σοκολάτα και χτυπάµε ξανά.
Βήμα 4
Αδειάζουµε τη γέµιση πάνω από την µπισκοτένια βάση και αφήνουµε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βήμα 5
Μόλις σφίξει η κουβερτούρα σερβίρουµε αμέσως.