brusceta
clock icon
45'

Μπρουσκέτα πιτόγυρο με γαλοτύρι αρωματισμένο με βασιλικό

Υλικά

  • 3 ζυμαράκια για πίτες
  • 1 μπριζόλα χοιρινού λαιμού
  • 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 300γρ. γαλοτύρι
  • 2 φύλλα φρέσκο πλατύφυλλο βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 3 πατάτες, κομμένες για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • πάπρικα καπνιστή

Ο αγαπημένος μας γύρος στη σπιτική, πολύ νόστιμη εκδοχή του, σε συνταγή της Χριστίνας Πετράκη, η οποία εντυπωσίασε τους κριτές και έτσι αποτέλεσε μία από τις τρεις συνταγές που διακρίθηκαν στην κατηγορία Snack & Street Food, του μεγάλου διαγωνισμού μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win.

Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το ψήνετε στο φούρνο στους 180οC στον αέρα για μισή ώρα περίπου.
Τηγανίζετε και αλατίζετε τις πατάτες.
Περνάτε τις πίτες από αντικολλητικό τηγάνι, ένα λεπτό την κάθε πλευρά.
Κόβετε τις πίτες σε ένα τετράγωνο κομμάτι και στη συνέχεια σε δύο ορθογώνια (τα κομμάτια που περισσεύουν τα κρατάτε για το ντιπ).
Ψιλοκόβετε την ντομάτα και το κρεμμύδι και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ μαζί με λίγο λάδι και αλάτι.
Αρωματίζετε το γαλοτύρι με ψιλοκομμένο βασιλικό.
Στήνετε το πιάτο: Ξεψαχνίζετε το κρέας με μαχαίρι και πιρούνι και το ψιλοκόβετε ώστε να δείχνει σαν γύρος. Στα κομμένα ορθογώνια ζυμαράκια αλείφετε μια στρώση γαλοτύρι. Από πάνω βάζετε μια κουταλιά ντομάτα με κρεμμύδι και από πάνω τον χοιρινό γύρο. Δίπλα βάζετε το γαλοτύρι, τις πατάτες και τα ζυμαράκια που έχουν απομείνει. Πασπαλίζετε τις μπρουσκέτες με καπνιστή πάπρικα.

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το ψήνετε στο φούρνο στους 180οC στον αέρα για μισή ώρα περίπου.

Βήμα 2

Τηγανίζετε και αλατίζετε τις πατάτες.

Βήμα 3

Περνάτε τις πίτες από αντικολλητικό τηγάνι, ένα λεπτό την κάθε πλευρά.

Βήμα 4

Κόβετε τις πίτες σε ένα τετράγωνο κομμάτι και στη συνέχεια σε δύο ορθογώνια (τα κομμάτια που περισσεύουν τα κρατάτε για το ντιπ).

Βήμα 5

Ψιλοκόβετε την ντομάτα και το κρεμμύδι και τα ανακατεύετε σε ένα μπολ μαζί με λίγο λάδι και αλάτι.

Βήμα 6

Αρωματίζετε το γαλοτύρι με ψιλοκομμένο βασιλικό.

Βήμα 7

Στήνετε το πιάτο: Ξεψαχνίζετε το κρέας με μαχαίρι και πιρούνι και το ψιλοκόβετε ώστε να δείχνει σαν γύρος. Στα κομμένα ορθογώνια ζυμαράκια αλείφετε μια στρώση γαλοτύρι. Από πάνω βάζετε μια κουταλιά ντομάτα με κρεμμύδι και από πάνω τον χοιρινό γύρο. Δίπλα βάζετε το γαλοτύρι, τις πατάτες και τα ζυμαράκια που έχουν απομείνει. Πασπαλίζετε τις μπρουσκέτες με καπνιστή πάπρικα.