Fresh,Brownies,On,White.,Delicious,Homemade,Chocolate,Dessert,,Pie,Brownie
clock icon
60'

Μπράουνι με ταχίνι

Υλικά

    Για 8-10 άτομα

  • 200 γρ. Lurpak Soft ανάλατο
  • 200 γρ. κουβερτούρα (60%‑70% κακάο), ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 ml Arla Κρέμα Γάλακτος πλήρης
  • 120 γρ. αλεύρι γ.ό.χ
  • 30 γρ. κακάο άγλυκο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 4-5 κουτ. σούπας ταχίνι

Δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα φρεσκοψημένο κομμάτι μπράουνι και ακόμα πιο δύσκολα μπορούμε να αρκεστούμε μόνο σε ένα κομμάτι. Φτιάχνουμε, λοιπόν, το αγαπημένο μας επιδόρπιο με προϊόντα Arla και ταχίνι και η επιτυχία είναι δεδομένη.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνουμε ένα ταψί 20×30 εκ. με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν ώστε να ξεφορμάρουμε εύκολα.

Σε μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το Lurpak Soft σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, αποσύρουμε από το μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μεταξένιο, ομοιόμορφο μείγμα σοκολάτας.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα‑ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, και έπειτα ραντίζουμε με τη βανίλια.

Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι πάνω στο σοκολατένιο μείγμα. Με σπάτουλα διπλώνουμε απαλά μέχρι να μη φαίνονται λευκές ραβδώσεις. Περιχύνουμε την Arla Κρέμα Γάλακτος και κάνουμε δύο‑τρεις απαλές κινήσεις για να ενσωματωθεί χωρίς να χαθεί η fudgy υφή.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ζεσταίνουμε ελαφρά το ταχίνι (10'' στα μικροκύματα) ώστε να ρέει. Σταγόνα‑σταγόνα το σκορπίζουμε στην επιφάνεια κι έπειτα, με μια οδοντογλυφίδα ή την άκρη ενός μαχαιριού, σχηματίζουμε κυματισμούς για το ripple εφέ.

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα περίπου 30΄, μέχρι η επιφάνεια να κάνει ελαφρές ρωγμές και να φαίνεται σταθερή, ενώ το κέντρο παραμένει μαλακό. Αφήνουμε το ταψί πάνω σε σχάρα 10' να δέσει, τραβάμε το χαρτί και κόβουμε σε τετράγωνα.

Τα σερβίρουμε χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου· συνοδεύουμε ιδανικά με μια κουταλιά παγωτό βανίλιας για έξτρα απόλαυση.

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Στρώνουμε ένα ταψί 20×30 εκ. με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας τις άκρες να προεξέχουν ώστε να ξεφορμάρουμε εύκολα.

Βήμα 2

Σε μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το Lurpak Soft σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, αποσύρουμε από το μάτι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μεταξένιο, ομοιόμορφο μείγμα σοκολάτας.

Βήμα 3

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μεγάλο μπολ, ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ζωηρά με σύρμα μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τα αυγά ένα‑ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, και έπειτα ραντίζουμε με τη βανίλια.

Βήμα 4

Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι πάνω στο σοκολατένιο μείγμα. Με σπάτουλα διπλώνουμε απαλά μέχρι να μη φαίνονται λευκές ραβδώσεις. Περιχύνουμε την Arla Κρέμα Γάλακτος και κάνουμε δύο‑τρεις απαλές κινήσεις για να ενσωματωθεί χωρίς να χαθεί η fudgy υφή.

Βήμα 5

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ζεσταίνουμε ελαφρά το ταχίνι (10'' στα μικροκύματα) ώστε να ρέει. Σταγόνα‑σταγόνα το σκορπίζουμε στην επιφάνεια κι έπειτα, με μια οδοντογλυφίδα ή την άκρη ενός μαχαιριού, σχηματίζουμε κυματισμούς για το ripple εφέ.

Βήμα 6

Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα περίπου 30΄, μέχρι η επιφάνεια να κάνει ελαφρές ρωγμές και να φαίνεται σταθερή, ενώ το κέντρο παραμένει μαλακό. Αφήνουμε το ταψί πάνω σε σχάρα 10' να δέσει, τραβάμε το χαρτί και κόβουμε σε τετράγωνα.

Βήμα 7

Τα σερβίρουμε χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου· συνοδεύουμε ιδανικά με μια κουταλιά παγωτό βανίλιας για έξτρα απόλαυση.