Ο χαλβάς του μπακάλη μπορεί να τρώγεται και ως έχει, αλλά γίνεται και έμπνευση για να φτιάξουμε μαζί του νόστιμα γλυκάκια όπως αυτά τα λαχταριστά μπουρεκάκια.
Υλικά
- 6 φύλλα κρούστας
- σησαμέλαιο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
- 200γρ. χαλβά του μπακάλη με κακάο, σπασμένο με πιρούνι
- 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι ή γλυκό κουταλιού λιωμένο, με λίγο από το σιρόπι του
- 75γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- ζάχαρη άχνη
- κακάο
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.Βήμα 2
Κόβουμε τα φύλλα κρούστας κατά μήκος στη μέση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χαλβά με τη μαρμελάδα ή το γλυκό κουταλιού και την ψιλοκομμένη σοκολάτα.Βήμα 3
Παίρνουμε μία-μία τις λωρίδες των φύλλων και, αφού τις αλείψουμε με λίγο λάδι, βάζουμε στο κάτω μέρος τους μια κουταλιά γέμιση. Φέρνουμε από αριστερά και δεξιά το φύλλο να καλύψει τη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό.Βήμα 4
Αραδιάζουμε τα μπουρεκάκια στη λαμαρίνα και ψήνουμε στον φούρνο να ροδοκοκκινίσουν. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε τα μπουρεκάκια να κρυώσουν. Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με λίγη άχνη ζάχαρη και κακάο.Φωτογραφία - Food styling: Δημήτρης Κοπαράνης