Ενας μοναδικός μεζές για τη μέση με όνομα κυκλαδίτικο. Προζυμένιο ψωμί και φέτα απαραιτήτως!
Υλικά
- Μερίδες: 4-5
- 50 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κιλό πατάτες, χοντροκομμένες
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 3 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 400 ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή ψυγείου
- 5 αυγά
- 100 γρ. φέτα, για το σερβίρισμα
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε βαθιά και πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5΄ μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτουμε το σκόρδο, τις πατάτες, την πιπεριά και σοτάρουμε για 2΄.
Βήμα 2
Κατόπιν προσθέτουμε τη ρίγανη, το δαφνόφυλλο, τον ντοματοπελτέ, τις τριμμένες ντομάτες και τον ζωμό καυτό, κλείνουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε τις πατάτες για περίπου 30΄ ή μέχρι να μαλακώσουν και να μελώσει η σάλτσα.
Βήμα 3
Προσθέτουμε τα αυγά, χωρίς να τα σπάσουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3΄-4΄. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να συνεχίσουν να μαγειρεύονται τα αυγά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε με θρυμματισμένη φέτα από πάνω.
Φωτογραφία: Εύα Μονοχάρη