Ένα ελαφρύ πιάτο με κοτόπουλο που πανάρεται με σουσάμι, ψήνεται στο φούρνο και σερβίρεται με μια ωραία σάλτσα γιαουρτιού σε ζυμαρικά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Αλατοπιπερώνετε τις μπουκιές του κοτόπουλου, τις περνάτε από το σουσάμι, τις βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι και τις ψήνετε για 30 λεπτά.
Στο μεταξύ βάζετε τα ζυμαρικά να βράζουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Χτυπάτε σε multi τα ντοματίνια, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, το
γιαούρτι και δύο σκελίδες σκόρδο.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές και την τελευταία σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Την πετάτε στο τέλος. Ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.
Παίρνετε τις πένες από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνετε στη σάλτσα, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει ωραία, και σερβίρετε με τις μπουκίτσες του κοτόπουλου, πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC, στον αέρα. Αλατοπιπερώνετε τις μπουκιές του κοτόπουλου, τις περνάτε από το σουσάμι, τις βάζετε σε λαδωμένο ταψάκι και τις ψήνετε για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Στο μεταξύ βάζετε τα ζυμαρικά να βράζουν σε άφθονο αλατισμένο νερό.
Βήμα 3
Χτυπάτε σε multi τα ντοματίνια, το τζίντζερ, το χυμό λεμονιού, το
γιαούρτι και δύο σκελίδες σκόρδο.
Βήμα 4
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις πιπεριές και την τελευταία σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Την πετάτε στο τέλος. Ρίχνετε στο τηγάνι το μίγμα του γιαουρτιού. Ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 4-5 λεπτά.
Βήμα 5
Παίρνετε τις πένες από την κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα και τις ρίχνετε στη σάλτσα, ανακατεύοντας μέχρι να δέσει ωραία, και σερβίρετε με τις μπουκίτσες του κοτόπουλου, πασπαλίζοντας με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.