Ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσετε τους γίγαντες και μία πολύ έξυπνη λύση για να φάνε όσπρια και λαχανικά και τα παιδιά. Μπορείτε να σερβίρετε τα μπιφτέκια με ρύζι ή τηγανητές πατάτες ή να φτιάξετε μαζί τους χορτοφαγικά σάντουιτς και μπέργκερ.
Υλικά
- 2½ φλιτζάνια γίγαντες, μουλιασμένους αποβραδίς, βρασμένους, στραγγισμένους
- 1 φλιτζάνι σπανάκι ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό, δυόσμο ή βασιλικό, ψιλοκομμένο
- ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
- 1 αβγό
- 1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- αλεύρι + ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- αλάτι, πιπέρι
Tips
- Αν θέλετε τα μπιφτέκια σας πιο ελαφριά, τα πανάρετε με τριμμένη φρυγανιά αντί για αλεύρι και τα ψήνετε στο φούρνο στους 180οC.