Αυτά τα ιδιαίτερα μπιφτέκια είναι πολύ υγιεινά και θρεπτικά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι και νόστιμα, γι΄αυτό θα τα χαρούν και τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι.
Υλικά
- 300 γρ. μπουκετάκια μπρόκολο (ή 150 γρ. μπρόκολο και 150 γρ. κουνουπίδι)
- 40 γρ. αλεύρι βρώμης ή νιφάδες βρώμης αλεσμένες
- 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
- ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
- 1 αυγό
- 100 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
- 100 γρ. φέτα ή ανθότυρο
- 20 ml ε.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Μαγειρεύουμε για λίγο το μπρόκολο στον ατμό κρατώντας το τραγανό. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα μπουκετάκια με ένα μαχαίρι.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 15΄. Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 25΄ στους 190° C στον αέρα. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μπρόκολου με σαλάτα λαχανικών ή πουρέ λαχανικών.