mpiftekia_mprokolo_anoigma
clock icon
60'

Μπιφτέκια μπρόκολου στον φούρνο χωρίς γλουτένη

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 300 γρ. μπουκετάκια μπρόκολο (ή 150 γρ. μπρόκολο και 150 γρ. κουνουπίδι)
  • 40 γρ. αλεύρι βρώμης ή νιφάδες βρώμης αλεσμένες
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 100 γρ. φέτα ή ανθότυρο
  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Αυτά τα ιδιαίτερα μπιφτέκια είναι πολύ υγιεινά και θρεπτικά. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι είναι και νόστιμα, γι΄αυτό θα τα χαρούν και τα παιδιά αλλά και οι μεγαλύτεροι.

Μαγειρεύουμε για λίγο το μπρόκολο στον ατμό κρατώντας το τραγανό. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα μπουκετάκια με ένα μαχαίρι.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 15΄. Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 25΄ στους 190° C στον αέρα. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μπρόκολου με σαλάτα λαχανικών ή πουρέ λαχανικών.

Διαδικασία

Βήμα 1

Μαγειρεύουμε για λίγο το μπρόκολο στον ατμό κρατώντας το τραγανό. Σε ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε τα μπουκετάκια με ένα μαχαίρι.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 15΄. Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κεφτεδάκια και τα βάζουμε σε ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 25΄ στους 190° C στον αέρα. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια μπρόκολου με σαλάτα λαχανικών ή πουρέ λαχανικών.