tuna melt pasta bake
clock icon
50'

Bίδες με σάλτσα τόνου στον φούρνο

Υλικά

    Μερίδες: 4

  • 500 γρ. ζυμαρικό βίδες ή άλλο κοφτό ζυμαρικό της αρεσκείας σας
  • 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1-2 πρέζες νιφάδες μπούκοβο
  • 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
  • 2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο, στραγγισμένο
  • 1 κουτ. γλυκού  δεντρολίβανο ξερό (προαιρετικά)
  • 150 γρ. τυρί τσένταρ (κατά προτίμηση ωρίμανσης), τριμμένο

Φτιάχνουμε απολαυστικές βίδες με σάλτσα τόνου στον φούρνο. Σε λιγότερο από μία ώρα θα έχετε ένα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών.

Βράζουμε το ζυμαρικό σε μπόλικο νερό μαζί με λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Το σουρώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C  στον αέρα.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλα 3΄. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄. Αλατίζουμε ανάλογα το γούστο μας.

Ρίχνουμε μέσα τον τόνο, το δεντρολίβανο και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά και μεταφέρουμε σε ένα πιρέξ. Πασπαλίζουμε από πάνω το τριμμένο τσένταρ και ψήνουμε για περίπου 20΄ ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα στο πλάι αν θέλουμε.

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε το ζυμαρικό σε μπόλικο νερό μαζί με λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Το σουρώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C  στον αέρα.

Βήμα 2

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλα 3΄. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄. Αλατίζουμε ανάλογα το γούστο μας.

Βήμα 3

Ρίχνουμε μέσα τον τόνο, το δεντρολίβανο και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά και μεταφέρουμε σε ένα πιρέξ. Πασπαλίζουμε από πάνω το τριμμένο τσένταρ και ψήνουμε για περίπου 20΄ ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα στο πλάι αν θέλουμε.