Φτιάχνουμε απολαυστικές βίδες με σάλτσα τόνου στον φούρνο. Σε λιγότερο από μία ώρα θα έχετε ένα νόστιμο πιάτο ζυμαρικών.
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικό βίδες ή άλλο κοφτό ζυμαρικό της αρεσκείας σας
- 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1-2 πρέζες νιφάδες μπούκοβο
- 2 κονσέρβες ντοματάκια κονκασέ
- 2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο, στραγγισμένο
- 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό (προαιρετικά)
- 150 γρ. τυρί τσένταρ (κατά προτίμηση ωρίμανσης), τριμμένο
Μερίδες: 4
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε το ζυμαρικό σε μπόλικο νερό μαζί με λίγο αλάτι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Το σουρώνουμε. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ο C στον αέρα.
Βήμα 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10΄ σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για άλλα 3΄. Ρίχνουμε τα ντοματάκια και ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10΄. Αλατίζουμε ανάλογα το γούστο μας.
Βήμα 3
Ρίχνουμε μέσα τον τόνο, το δεντρολίβανο και τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε ελαφρά και μεταφέρουμε σε ένα πιρέξ. Πασπαλίζουμε από πάνω το τριμμένο τσένταρ και ψήνουμε για περίπου 20΄ ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα στο πλάι αν θέλουμε.