burger-tyrinis
clock icon
45'

Μπέργκερ με παναρισμένο κασέρι, πέστο μαϊντανού και ψητά λαχανικά

Υλικά

    Για το πέστο μαϊντανού

  • 2 ματσάκια μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 60 γρ. κουκουνάρι
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 125 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • Για τα μπέργκερ

  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
  • 200 γρ. κασέρι, κομμένο σε χοντρές, στρογγυλές φέτες
  • ε.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγη σαλάτα πράσινη

Ένα μπέργκερ με πρωταγωνιστή ούτε το κρέας ούτε κάποιο μπιφτέκι οσπρίων, αλλά το τυρί. Το κασέρι πανάρεται, αποκτά μια τέλεια τραγανή κρούστα, ενώ λιώνει εσωτερικά. Λιωμένο τυρί + μπέργκερ = Επιτυχία!

Πέστο μαϊντανού: Βάζουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μούλτι και χτυπάμε 1-2 στροφές μέχρι να κοπούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή σος.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στο γκριλ. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα ρηχό ταψί, τα ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψήνουμε για 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Βρέχουμε ελαφρά και αλευρώνουμε τις φέτες κασέρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις περνάμε για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Μπέργκερ: Ανοίγουμε όλα τα ψωμάκια στα δύο και τα περνάμε για λίγο από το λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ξεροψηθεί η κομμένη επιφάνειά τους.

Αλείφουμε κάθε ψωμάκι με το πέστο μαϊντανού. Από πάνω βάζουμε 1 φέτα κασέρι, 1-2 φέτες κολοκυθάκια, 1-2 φέτες μελιτζάνα, 1-2 φέτες κόκκινη πιπεριά, αλείφοντας λίγο πέστο ανάμεσα στα υλικά. Τοποθετούμε λίγα φύλλα σαλάτας στην κορυφή και καλύπτουμε με το πάνω μέρος από το ψωμάκι.

STYLING: ELENA JEFFREY - FOOD STYLING: Μ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO M

Διαδικασία

Βήμα 1

Πέστο μαϊντανού: Βάζουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μούλτι και χτυπάμε 1-2 στροφές μέχρι να κοπούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή σος.

Βήμα 2

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στο γκριλ. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα ρηχό ταψί, τα ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψήνουμε για 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Βρέχουμε ελαφρά και αλευρώνουμε τις φέτες κασέρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις περνάμε για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Βήμα 3

Μπέργκερ: Ανοίγουμε όλα τα ψωμάκια στα δύο και τα περνάμε για λίγο από το λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ξεροψηθεί η κομμένη επιφάνειά τους.

Βήμα 4

Αλείφουμε κάθε ψωμάκι με το πέστο μαϊντανού. Από πάνω βάζουμε 1 φέτα κασέρι, 1-2 φέτες κολοκυθάκια, 1-2 φέτες μελιτζάνα, 1-2 φέτες κόκκινη πιπεριά, αλείφοντας λίγο πέστο ανάμεσα στα υλικά. Τοποθετούμε λίγα φύλλα σαλάτας στην κορυφή και καλύπτουμε με το πάνω μέρος από το ψωμάκι.

STYLING: ELENA JEFFREY - FOOD STYLING: Μ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO M