Ένα μπέργκερ με πρωταγωνιστή ούτε το κρέας ούτε κάποιο μπιφτέκι οσπρίων, αλλά το τυρί. Το κασέρι πανάρεται, αποκτά μια τέλεια τραγανή κρούστα, ενώ λιώνει εσωτερικά. Λιωμένο τυρί + μπέργκερ = Επιτυχία!
Μπέργκερ με παναρισμένο κασέρι, πέστο μαϊντανού και ψητά λαχανικά
Υλικά
- 2 ματσάκια μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
- 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 60 γρ. κουκουνάρι
- 2 κουτ. σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 125 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 4 ψωμάκια για μπέργκερ
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
- 1 μελιτζάνα, κομμένη σε φέτες
- 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
- 200 γρ. κασέρι, κομμένο σε χοντρές, στρογγυλές φέτες
- ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγη σαλάτα πράσινη
Για το πέστο μαϊντανού
Για τα μπέργκερ
Διαδικασία
Βήμα 1
Πέστο μαϊντανού: Βάζουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, το κουκουνάρι, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι σε ένα μούλτι και χτυπάμε 1-2 στροφές μέχρι να κοπούν καλά τα υλικά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια ρευστή σος.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190οC στο γκριλ. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα ρηχό ταψί, τα ραντίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα ψήνουμε για 20΄-25΄ μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα. Βρέχουμε ελαφρά και αλευρώνουμε τις φέτες κασέρι. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις περνάμε για 2΄-3΄ από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βήμα 3
Μπέργκερ: Ανοίγουμε όλα τα ψωμάκια στα δύο και τα περνάμε για λίγο από το λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να ξεροψηθεί η κομμένη επιφάνειά τους.
Βήμα 4
Αλείφουμε κάθε ψωμάκι με το πέστο μαϊντανού. Από πάνω βάζουμε 1 φέτα κασέρι, 1-2 φέτες κολοκυθάκια, 1-2 φέτες μελιτζάνα, 1-2 φέτες κόκκινη πιπεριά, αλείφοντας λίγο πέστο ανάμεσα στα υλικά. Τοποθετούμε λίγα φύλλα σαλάτας στην κορυφή και καλύπτουμε με το πάνω μέρος από το ψωμάκι.
STYLING: ELENA JEFFREY - FOOD STYLING: Μ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: STUDIO M