Αυτό το πεντανόστιμο πορτογαλικό πιάτο για μπακαλιάρο αποτελεί το καλύτερο κυρίως για το οικογενειακό τραπέζι και είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Δείτε πώς να ξαρμυρίσετε τον υγράλατο μπακαλιάρο ΕΔΩ.
Κόβετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε κομμάτια και ξεφλουδίζετε το σκόρδο. Στη συνέχεια, πλένετε, ξεφλουδίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κομμάτια.
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζετε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις πατάτες και τον μπακαλιάρο. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το φύλλο δάφνης. Σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά. Ανά 10 περίπου λεπτά φροντίστε να κουνάτε λίγο την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό. Μην ανακατέψετε με κουτάλα, γιατί οι πατάτες θα διαλυθούν.
Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε για λίγο το φαγητό να κρυώσει μέχρι να το σερβίρετε.
Διαδικασία
Βήμα 1
Κόβετε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε κομμάτια και ξεφλουδίζετε το σκόρδο. Στη συνέχεια, πλένετε, ξεφλουδίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κομμάτια.
Βήμα 2
Σε μια μικρή κατσαρόλα, βάζετε το κρεμμύδι, τις ντομάτες, το σκόρδο, τις πιπεριές, τις πατάτες και τον μπακαλιάρο. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι, πιπέρι και το φύλλο δάφνης. Σκεπάζετε με το καπάκι και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για 35 λεπτά. Ανά 10 περίπου λεπτά φροντίστε να κουνάτε λίγο την κατσαρόλα για να μην κολλήσει το φαγητό. Μην ανακατέψετε με κουτάλα, γιατί οι πατάτες θα διαλυθούν.
Βήμα 3
Σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε για λίγο το φαγητό να κρυώσει μέχρι να το σερβίρετε.