Μια συνταγή για μπακαλιάρο, κλασική και ασύγκριτα νόστιμη…
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο και κομμένο σε μερίδες
- ½ κιλό κρεμμύδια σε ροδέλες
- 7-8 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
- 2 φλιτζάνια ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
- ½-3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Απλώνετε σε πυρίμαχο σκεύος τα κρεμμύδια και τα μισά σκόρδα ανακατεμένα. Πασπαλίζετε με το μισό μαϊντανό.Βήμα 2
Τοποθετείτε από πάνω τα κομμάτια του μπακαλιάρου και πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα σκόρδα και τον υπόλοιπο μαϊντανό. Περιχύνετε με τον ντοματοπελτέ αραιωμένο σε 1/2 φλιτζάνι νερό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τη δάφνη, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη, πιπερώνετε (δεν αλατίζετε είναι αλμυρός ακόμα ο μπακαλιάρος) και περιχύνετε με ελαιόλαδο. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά περίπου.Βήμα 3
Πασπαλίζετε με λίγο ακόμη φρέσκο μαϊντανό και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου. Συνοδεύετε με μια ωραία πατατοσαλάτα ή πράσινη σαλάτα.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb