Ένα πιάτο μοσχοβολιστό πιάτο με τη θάλασσα να “σιγοντάρει” σε ανοιξιάτικες νόστιμες… μελωδίες.
Υλικά
- 1 κιλό παστό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο και σε μερίδες
- 750γρ. αντίδια καθαρισμένα πλυμένα χοντροκομμένα
- 6 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- χυμό από 2-3 λεμόνια
- 1½ κουτ. σούπας αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Σοτάρετε σε πλατιά κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια στο λάδι μέχρι να μαραθούν και προσθέτετε τα αντίδια. Ανακατεύετε μέχρι να μαλακώσουν και προσθέτετε τον άνηθο, ενάμισι φλιτζάνι νερό, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 4-5 λεπτά.Βήμα 2
Τοποθετείτε τις μερίδες του ξαρμυρισμένου μπακαλιάρου πάνω από τα αντίδια και τα πιέζετε ανάμεσά τους. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ακόμα για να μισοσκεπαστούν τα κομμάτια του ψαριού με το ζωμό της κατσαρόλας.Βήμα 3
Σιγοβράζετε το φαγητό για 25-30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Πρέπει να μείνουν στην κατσαρόλα περίπου δυόμισι φλιτζάνια ζωμός στο τέλος.Βήμα 4
Χτυπάτε το χυμό λεμονιού με το αλεύρι και προσθέτετε ένα φλιτζάνι από το ζωμό του φαγητού. Ανακατεύετε το μίγμα καλά και το ρίχνετε πάνω από το φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα για να πάει παντού η σάλτσα. Αφήνετε να πάρει μια βράση και να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε στο πιάτο και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης, Food Styling: Αντωνία Κατή