Και ποιος δεν αγαπάει τις πατάτες; Οι συγκεκριμένες μάλιστα είναι φούρνου με μουστάρδα και πασπαλισμένες από μυρωδικά.
Υλικά
- 700 γρ. baby πατάτες, πλυμένες, με τη φλούδα τους
- 4 κoυτ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, δυόσμο, μαϊντανό, δενδρολίβανο)
- χυμό από 1 λεμόνι
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 6 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι χοντρό
Διαδικασία
Βήμα 1
Βράζουμε τις πατάτες για 10΄ σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC στις αντιστάσεις. Σουρώνουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 2
Τις βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε στον φούρνο για 30΄ ή μέχρι να ψηθούν καλά. Τις σερβίρουμε ζεστές ή χλιαρές, είναι το ίδιο νόστιμες.
Φωτογραφία: Μάκης Γεωργιάδης- Styling: Κατερίνα Λυκουρέση- Food Styling: Μάκης Γεωργιάδης