ARNAKI-ROLO-feta
clock icon
2:30'

Αρνάκι ρολό με γέμιση φέτας

Υλικά

  • 1 μπούτι από αρνί μεγάλο (γύρω στα 2 κιλά)
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο στον τρίφτη
  • 150γρ. φέτα
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια δεντρολίβανο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

Λαχταριστό αρνάκι ρολό από μπούτι, γεμισμένο με φέτα κι αρωματικά. Θα το φτιάξετε εύκολα αφού την περισσότερη δουλειά θα την κάνει ο χασάπης που θα το ξεκοκαλίσει. Αν προσθέσετε μαζί του στο ταψί πατατούλες που θα έχετε προηγουμένως αλατοπιπερώσει και αρωματίσει με σκόρδο και δεντρολίβανο, το μόνο που θα χρειαστεί να προσθέσετε είναι λίγο κρασί και λίγο ελαιόλαδο πριν το ψήσιμο. Μια δροσερή πράσινη σαλάτα επιβάλλεται σαν συνοδεία του πιάτου…

Αγοράζετε το μπούτι από το χασάπη σας και του ζητάτε να σας το ξεκοκαλίσει, χωρίς όμως να το κόψει στη μέση. Απλώνετε το ξεκοκαλισμένο μπουτάκι στον πάγκο σας. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη ρίγανη, μπόλικο πιπέρι και αλάτι. Τρίβετε το μπούτι απ’ όλες τις μεριές με το μίγμα.
Σ’ ένα ξεχωριστό μπολ ρίχνετε τη φέτα και τη σπάτε σε μικρά κομμάτια μ’ ένα πιρούνι. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, μία κουταλιά της σούπας από το δεντρολίβανο, τα σκόρδα και ανακατεύετε.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C Απλώνετε το μίγμα του τυριού πάνω στο μπούτι, το τυλίγετε σε ρολό και το δένετε σφιχτά με βαμβακερό σπάγγο στα δύο άκρα. Αλείφετε το ρολό με τη μουστάρδα, το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο δεντρολίβανο και το βάζετε σε ταψάκι ανάλογου μεγέθους.
Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Κατόπιν, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί καλά το μπούτι. Αφήνετε να γίνει χλιαρό, το κόβετε σε φετούλες και το σερβίρετε σε πιατέλα. Συνοδεύετε με γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Αγοράζετε το μπούτι από το χασάπη σας και του ζητάτε να σας το ξεκοκαλίσει, χωρίς όμως να το κόψει στη μέση. Απλώνετε το ξεκοκαλισμένο μπουτάκι στον πάγκο σας. Ανακατεύετε σε ένα μπολ τη ρίγανη, μπόλικο πιπέρι και αλάτι. Τρίβετε το μπούτι απ’ όλες τις μεριές με το μίγμα.

Βήμα 2

Σ’ ένα ξεχωριστό μπολ ρίχνετε τη φέτα και τη σπάτε σε μικρά κομμάτια μ’ ένα πιρούνι. Προσθέτετε το τριμμένο κρεμμύδι, μία κουταλιά της σούπας από το δεντρολίβανο, τα σκόρδα και ανακατεύετε.

Βήμα 3

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C Απλώνετε το μίγμα του τυριού πάνω στο μπούτι, το τυλίγετε σε ρολό και το δένετε σφιχτά με βαμβακερό σπάγγο στα δύο άκρα. Αλείφετε το ρολό με τη μουστάρδα, το πασπαλίζετε με το υπόλοιπο δεντρολίβανο και το βάζετε σε ταψάκι ανάλογου μεγέθους.

Βήμα 4

Το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε για 1 ώρα και 15 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο. Κατόπιν, αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλα 45 λεπτά τουλάχιστον, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί καλά το μπούτι. Αφήνετε να γίνει χλιαρό, το κόβετε σε φετούλες και το σερβίρετε σε πιατέλα. Συνοδεύετε με γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb