Πανεύκολη συνταγή και πολύ πολύ νόστιμη για το κυριακάτικο τραπέζι σας. Συνοδέψτε το αρνάκι με πιλάφι ή με πατάτες που θα βράσετε πρώτα και μετά θα κόψετε σε κυβάκια και θα τηγανίσετε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Υλικά
- 1 κιλό αρνάκι χωρίς κόκαλο, κομμένο σε μικρούς κύβους
- 1 κουτάκι μπίρα
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
- ½ κουτ. γλυκού ξίδι
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Βήμα 1
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα κυβάκια του αρνιού μαζί με το κρεμμύδι και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, ώσπου να πάρει χρυσό χρώμα.
Βήμα 2
Προσθέτετε την μπίρα, αλάτι, πιπέρι, ξίδι και δεντρολίβανο και το αφήνετε να σιγομαγειρευτεί για 30-40 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του. Σερβίρετε το κρέας πάνω σε πιλάφι ή άλλη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης - Food Styling: Elena Jeffrey