Ένα χορταστικό μεζεδάκι που φτιάχνεται πανεύκολα και συνοδεύει εξαιρετικά το κρασί και τη μπίρα.
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μαζί με τον κιμά και τους κύβους της μελιτζάνας, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε τα πιπέρια, το κύμινο, το μπαχάρι και λίγο αλάτι.
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Ρίχνετε μέσα στο μίγμα του κιμά το κρεμμύδι, τη γραβιέρα, τη σταφίδα και το σταφύλι. Ανακατεύετε καλά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο και τοποθετείτε μία μία τις αραβικές πίτες και τις σοτάρετε μέχρι να γίνουν λίγο τραγανές. Τις τοποθετείτε σε πιάτα και τις απλώνετε πάνω το μίγμα που ετοιμάσατε.
Τις κόβετε στη μέση και τις σερβίρετε στο τραπέζι από μισή στον καθένα σαν ορεκτικό ή κυρίως πιάτο.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το τριμμένο κρεμμύδι μαζί με τον κιμά και τους κύβους της μελιτζάνας, ανακατεύοντας συνέχεια. Προσθέτετε τα πιπέρια, το κύμινο, το μπαχάρι και λίγο αλάτι.
Βήμα 2
Σβήνετε με το λευκό κρασί και μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Βήμα 3
Ρίχνετε μέσα στο μίγμα του κιμά το κρεμμύδι, τη γραβιέρα, τη σταφίδα και το σταφύλι. Ανακατεύετε καλά.
Βήμα 4
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε μία κουταλιά ελαιόλαδο και τοποθετείτε μία μία τις αραβικές πίτες και τις σοτάρετε μέχρι να γίνουν λίγο τραγανές. Τις τοποθετείτε σε πιάτα και τις απλώνετε πάνω το μίγμα που ετοιμάσατε.
Βήμα 5
Τις κόβετε στη μέση και τις σερβίρετε στο τραπέζι από μισή στον καθένα σαν ορεκτικό ή κυρίως πιάτο.