Μια διαφορετική πίτα-πίτσα, για όσους αγαπούν το αρνί και όχι μόνο!
Υλικά
- 1 φύλλο κουρού
- 1 αβγό ελαφρώς χτυπημένο
- 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- λίγο σουσάμι άσπρο + μαύρο
- 100γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 100γρ. φέτα σε τρίμματα
- ¼ φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 400γρ. αρνί μπούτι χωρίς κόκαλο, σε πολύ λεπτά φετάκια (σαν γύρο)
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- χυμό από 1 λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 4 πιπεριές Φλωρίνης ψημένες, ξεφλουδισμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψημένο
- 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
- 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ρίγανη ψιλοκομμένη
Για το αρνί
Για τη σάλτσα
Tips
- Για να ψήσετε το σκόρδο πρέπει να το βάλετε στο φούρνο τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο και να το αφήσετε 30 λεπτά περίπου, μέχρι να το πιάνετε και να λιώνει.
- Μια εναλλακτική πρόταση για την πίτσα είναι να γίνει με το αρνί που μας περισσεύει από το Πασχαλινό ή το κυριακάτικο τραπέζι, αρκεί να το μαδήσετε με τα χέρια σε ακανόνιστα κομμάτια και να το σκορπίσετε στην επιφάνεια της ζύμης.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το αρνί: Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο, ανακατεύετε καλά και κρατάτε στην άκρη για 30 λεπτά. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνετε το αρνί και το σοτάρετε πολύ καλά για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να μαγειρευτεί.Βήμα 2
Για τη σάλτσα: Ψιλοκόβετε τις πιπεριές και το σκόρδο και στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα μπολ. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά.Βήμα 3
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Απλώνετε τη ζύμη κουρού σε μια λαμαρίνα και αλείφετε με τη σάλτσα, αφήνοντας ένα περιθώριο γύρω γύρω 1,5εκ. περίπου. Πασπαλίζετε με το μισό τριμμένο τυρί, σκορπάτε το αρνί, τη φέτα, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και κλείνετε το περιθώριο που αφήσατε προς τα μέσα.Βήμα 4
Αλείφετε γύρω γύρω με το αβγό ανακατεμένο με τη μία κουταλιά ελαιόλαδο και πασπαλίζετε με λευκό και μαύρο σουσάμι.Βήμα 5
Ψήνετε στο φούρνο για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να πάρει χρώμα η επιφάνεια.Φωτογραφία - Food styling: Αντωνία Κατή