Ένα άκρως εντυπωσιακό πιάτο, που θα ενθουσιάσει με την εμφάνιση και τη νοστιμιά του χάρη στα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ.
Ετοιμάζετε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε το μίγμα στο καυτό τηγανάκι, γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.
Για τον κιμά: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε να σοτάρετε, ανακατεύοντας με σπάτουλα για να μη σβολιάσει ο κιμάς και μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προς το τέλος προσθέτετε το κύμινο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τις πολτοποιημένες πιπεριές, τον βασιλικό και σιγοβράζετε τον κιμά μέχρι να μαγειρευτεί και να στεγνώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει ο κιμάς και στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά χτυπημένα με το γάλα. Κρατάτε λίγο τυρί στην άκρη και ρίχνετε το υπόλοιπο στον κιμά. Ανακατεύετε καλά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Για να φτιάξετε 2 «τούρτες» θα χρειαστείτε 2 στρογγυλά ταψάκια διαστ. 23εκ. Βουτυρώνετε ελαφρά το πρώτο ταψί και στρώνετε μέσα μία κρέπα. Αδειάζετε από πάνω το 1/6 της γέμισης και συνεχίζετε με δεύτερη κρέπα, κάνετε μία ακόμη στρώση με τον κιμά, μία κρέπα ακόμη, 1/6 της ποσότητας του κιμά και μία τελευταία κρέπα από πάνω. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και για το δεύτερο ταψάκι. Ουσιαστικά κάθε τούρτα περιλαμβάνει 4 κρέπες και τη μισή ποσότητα κιμά.
Όταν είναι έτοιμες οι «τούρτες» πασπαλίζετε την κάθε μία με το τυρί που κρατήσατε στην άκρη και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί, για περίπου 20 λεπτά.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ετοιμάζετε το Μίγμα για Κρέπες ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους και αφήνετε το μίγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Βήμα 2
Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε το μίγμα στο καυτό τηγανάκι, γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.
Βήμα 3
Για τον κιμά: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 1 λεπτό. Προσθέτετε τον κιμά και συνεχίζετε να σοτάρετε, ανακατεύοντας με σπάτουλα για να μη σβολιάσει ο κιμάς και μέχρι να αλλάξει χρώμα. Προς το τέλος προσθέτετε το κύμινο, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε τις πολτοποιημένες πιπεριές, τον βασιλικό και σιγοβράζετε τον κιμά μέχρι να μαγειρευτεί και να στεγνώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει ο κιμάς και στη συνέχεια προσθέτετε τα αβγά χτυπημένα με το γάλα. Κρατάτε λίγο τυρί στην άκρη και ρίχνετε το υπόλοιπο στον κιμά. Ανακατεύετε καλά.
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Για να φτιάξετε 2 «τούρτες» θα χρειαστείτε 2 στρογγυλά ταψάκια διαστ. 23εκ. Βουτυρώνετε ελαφρά το πρώτο ταψί και στρώνετε μέσα μία κρέπα. Αδειάζετε από πάνω το 1/6 της γέμισης και συνεχίζετε με δεύτερη κρέπα, κάνετε μία ακόμη στρώση με τον κιμά, μία κρέπα ακόμη, 1/6 της ποσότητας του κιμά και μία τελευταία κρέπα από πάνω. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία και για το δεύτερο ταψάκι. Ουσιαστικά κάθε τούρτα περιλαμβάνει 4 κρέπες και τη μισή ποσότητα κιμά.
Βήμα 5
Όταν είναι έτοιμες οι «τούρτες» πασπαλίζετε την κάθε μία με το τυρί που κρατήσατε στην άκρη και ψήνετε στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί, για περίπου 20 λεπτά.