Μια πρωτότυπη και εξαιρετικά νόστιμη συνταγή της Κυριακής Πλατανάκη, που μάλιστα κέρδισε το 6ο βραβείο στον μεγάλο διαγωνισμό μαγειρικής Cook…Eat…Love…Share & Win, στην κατηγορία Διεθνής Κουζίνα.
Ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ, ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ελαστική ζύμη και στη συνέχεια τη σκεπάζετε και την αφήνετε να ανέβει για περίπου 40-45 λεπτά.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά το κρεμμύδι με τον κιμά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το αβγό και το τυρί, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Ανοίγετε το φύλλο και το κόβετε με κουπ πατ διαμέτρου περίπου 10 εκ.
Βάζετε σε κάθε κομμάτι ζύμης από 1 κουτ. σούπας γέμιση και κλείνετε τα πιροσκί.
Τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.
Διαδικασία
Βήμα 1
Ρίχνετε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μεγάλο μπολ, ζυμώνετε μέχρι να πάρετε μια ελαστική ζύμη και στη συνέχεια τη σκεπάζετε και την αφήνετε να ανέβει για περίπου 40-45 λεπτά.
Βήμα 2
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά το κρεμμύδι με τον κιμά. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε τον κιμά να κρυώσει. Στη συνέχεια προσθέτετε το αβγό και το τυρί, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
Βήμα 3
Ανοίγετε το φύλλο και το κόβετε με κουπ πατ διαμέτρου περίπου 10 εκ.
Βήμα 4
Βάζετε σε κάθε κομμάτι ζύμης από 1 κουτ. σούπας γέμιση και κλείνετε τα πιροσκί.
Βήμα 5
Τα τηγανίζετε σε μπόλικο καυτό λάδι για περίπου 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσοκίτρινο χρώμα.