Τα τσιγαριαστά χόρτα στην καλοκαιρινή εκδοχή τους, γίνονται με βλίτα και συντροφεύουν όλα τα ψητά σας.
Υλικά
- 1 κιλό βλίτα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
- 2 ντομάτες μεγάλες, φρέσκιες
- 1 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη με τα δάχτυλα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Tips
- Γίνεται κι ένα πρώτης τάξεως μεσημεριανό ή βραδινό πιάτο, μαζί με ωραίο ζυμωτό ψωμί.
Διαδικασία
Βήμα 1
Πλένετε τα βλίτα και τα καθαρίζετε από τα σκληρά κοτσάνια τους.Βήμα 2
Ζεσταίνετε 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και την καυτερή πιπερίτσα, εάν χρησιμοποιήσετε.Βήμα 3
Όταν τα αρωματικά γίνουν διαφανή και βγάλουν τα αρώματά τους, ρίχνετε μέσα τα βλίτα και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί για μερικά λεπτά.Βήμα 4
Ξύνετε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις προσθέτετε στα χόρτα. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά.Βήμα 5
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μετά από λίγο τη φέτα. Αφήνετε να ζεσταθεί λίγο και σερβίρετε τα χορταράκια χλιαρά.Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey