vlita_tsigariasta
clock icon
45'

Βλίτα τσιγαριαστά

Υλικά

  • 1 κιλό βλίτα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)
  • 2 ντομάτες μεγάλες, φρέσκιες
  • 1 φλιτζάνι φέτα, τριμμένη με τα δάχτυλα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Tips

  • Γίνεται κι ένα πρώτης τάξεως μεσημεριανό ή βραδινό πιάτο, μαζί με ωραίο ζυμωτό ψωμί.

Τα τσιγαριαστά χόρτα στην καλοκαιρινή εκδοχή τους, γίνονται με βλίτα και συντροφεύουν όλα τα ψητά σας.

Πλένετε τα βλίτα και τα καθαρίζετε από τα σκληρά κοτσάνια τους.
Ζεσταίνετε 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και την καυτερή πιπερίτσα, εάν χρησιμοποιήσετε.
Όταν τα αρωματικά γίνουν διαφανή και βγάλουν τα αρώματά τους, ρίχνετε μέσα τα βλίτα και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί για μερικά λεπτά.
Ξύνετε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις προσθέτετε στα χόρτα. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά.
Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μετά από λίγο τη φέτα. Αφήνετε να ζεσταθεί λίγο και σερβίρετε τα χορταράκια χλιαρά.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένετε τα βλίτα και τα καθαρίζετε από τα σκληρά κοτσάνια τους.

Βήμα 2

Ζεσταίνετε 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και την καυτερή πιπερίτσα, εάν χρησιμοποιήσετε.

Βήμα 3

Όταν τα αρωματικά γίνουν διαφανή και βγάλουν τα αρώματά τους, ρίχνετε μέσα τα βλίτα και ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί για μερικά λεπτά.

Βήμα 4

Ξύνετε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις προσθέτετε στα χόρτα. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά.

Βήμα 5

Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μετά από λίγο τη φέτα. Αφήνετε να ζεσταθεί λίγο και σερβίρετε τα χορταράκια χλιαρά.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey