poluxrwmh salata me stafilia anthoturo kai amygdala
clock icon
30'

Πολύχρωμη σαλάτα με σταφύλια, ανθότυρο και αμύγδαλα

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι σταφύλια (σουλτανίνα)
  • 1 φλιτζάνι σταφύλια μαύρα, χωρίς κουκούτσι
  • 3 κουτ. σούπας αμύγδαλα αποφλοιωμένα, καβουρδισμένα και σπασμένα
  • 10 ραπανάκια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
  • 1 ραντίτσιο μικρό
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή φρέσκο κόλιανδρο
  • 250γρ. ανθότυρο κομμένο σε 6 φέτες
  • Για τη βινεγκρέτ

  • 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Μια δροσερή σαλάτα με σταφύλια, πολλά χρώματα και ποικιλία γεύσεων που θα συνοδεύσει τέλεια στο τραπέζι ένα ψητό κρέας ή κοτόπουλο.

Βάζετε τα ραπανάκια σε κρύο νερό με παγάκια, για να διατηρηθούν τραγανά. Μετά τα στραγγίζετε καλά.

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ αναμιγνύοντας στο σέικερ όλα τα υλικά.

Κόβετε τη ρόκα και το ραντίτσιο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το μαϊντανό (ή τον κόλιανδρο), τα ραπανάκια και τα σταφύλια και ανακατεύετε προσεκτικά. Μοιράζετε τη σαλάτα σε πιάτα. Ρίχνετε από πάνω τα αμύγδαλα, μία φέτα ανθότυρο, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζετε τα ραπανάκια σε κρύο νερό με παγάκια, για να διατηρηθούν τραγανά. Μετά τα στραγγίζετε καλά.

Βήμα 2

Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ αναμιγνύοντας στο σέικερ όλα τα υλικά.

Βήμα 3

Κόβετε τη ρόκα και το ραντίτσιο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το μαϊντανό (ή τον κόλιανδρο), τα ραπανάκια και τα σταφύλια και ανακατεύετε προσεκτικά. Μοιράζετε τη σαλάτα σε πιάτα. Ρίχνετε από πάνω τα αμύγδαλα, μία φέτα ανθότυρο, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb