Μια δροσερή σαλάτα με σταφύλια, πολλά χρώματα και ποικιλία γεύσεων που θα συνοδεύσει τέλεια στο τραπέζι ένα ψητό κρέας ή κοτόπουλο.
Υλικά
- 1 φλιτζάνι σταφύλια (σουλτανίνα)
- 1 φλιτζάνι σταφύλια μαύρα, χωρίς κουκούτσι
- 3 κουτ. σούπας αμύγδαλα αποφλοιωμένα, καβουρδισμένα και σπασμένα
- 10 ραπανάκια κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες
- 1 ραντίτσιο μικρό
- 1 ματσάκι ρόκα
- ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο ή φρέσκο κόλιανδρο
- 250γρ. ανθότυρο κομμένο σε 6 φέτες
- 2 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας μέλι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη βινεγκρέτ
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε τα ραπανάκια σε κρύο νερό με παγάκια, για να διατηρηθούν τραγανά. Μετά τα στραγγίζετε καλά.
Βήμα 2
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ αναμιγνύοντας στο σέικερ όλα τα υλικά.
Βήμα 3
Κόβετε τη ρόκα και το ραντίτσιο σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το μαϊντανό (ή τον κόλιανδρο), τα ραπανάκια και τα σταφύλια και ανακατεύετε προσεκτικά. Μοιράζετε τη σαλάτα σε πιάτα. Ρίχνετε από πάνω τα αμύγδαλα, μία φέτα ανθότυρο, περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε αμέσως.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Tina Webb