Τα γεμιστά καλαμάρια είναι ένα εξαιρετικό ορεκτικό. Σε αυτή τη συνταγή τα καλαμάρια συνδυάζονται αρμονικά με φέτα και σάλτσα μουστάρδας.
Καθαρίζετε τα καλαμάρια, τα πλένετε και κόβετε τα πλοκάμια τους.
Φτιάχνετε τη γέμιση: Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια και τα σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και το σκόρδο, για 2 λεπτά.
Τα ρίχνετε σε μπολ και αφού κρυώσουν λίγο προσθέτετε το μαϊντανό, τα ψίχουλα και τη φέτα. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά, ρίχνετε τον κρόκο του αβγού και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Φτιάχνετε τα καλαμάρια: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Γεμίζετε με το μίγμα τα καλαμάρια και τα κλείνετε στην άκρη με μια οδοντογλυφίδα.
Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και αραδιάζετε τα καλαμάρια στη σειρά, φροντίζοντας να βρίσκεται ψηλά το σημείο που είναι κλεισμένο με την οδοντογλυφίδα, ώστε να μη χυθεί η γέμιση στο ταψί κατά το ψήσιμο. Ραντίζετε τα καλαμάρια με το κρασί και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και όχι να ξεροψηθούν, γιατί θα σκληρύνουν.
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το ζουμί του ταψιού με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και χτυπάτε καλά για να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Περιχύνετε τα καλαμάρια με λίγη από τη σάλτσα και την υπόλοιπη τη σερβίρετε ξεχωριστά σε ένα μπολ.
Διαδικασία
Βήμα 1
Καθαρίζετε τα καλαμάρια, τα πλένετε και κόβετε τα πλοκάμια τους.
Βήμα 2
Φτιάχνετε τη γέμιση: Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια και τα σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο και το σκόρδο, για 2 λεπτά.
Βήμα 3
Τα ρίχνετε σε μπολ και αφού κρυώσουν λίγο προσθέτετε το μαϊντανό, τα ψίχουλα και τη φέτα. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά, ρίχνετε τον κρόκο του αβγού και ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά μεταξύ τους.
Βήμα 4
Φτιάχνετε τα καλαμάρια: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς. Γεμίζετε με το μίγμα τα καλαμάρια και τα κλείνετε στην άκρη με μια οδοντογλυφίδα.
Βήμα 5
Λαδώνετε ελαφρά ένα ταψάκι και αραδιάζετε τα καλαμάρια στη σειρά, φροντίζοντας να βρίσκεται ψηλά το σημείο που είναι κλεισμένο με την οδοντογλυφίδα, ώστε να μη χυθεί η γέμιση στο ταψί κατά το ψήσιμο. Ραντίζετε τα καλαμάρια με το κρασί και λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και όχι να ξεροψηθούν, γιατί θα σκληρύνουν.
Βήμα 6
Αναμιγνύετε σε ένα μπολ το ζουμί του ταψιού με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο και τη μουστάρδα και χτυπάτε καλά για να ομογενοποιηθεί η σάλτσα. Περιχύνετε τα καλαμάρια με λίγη από τη σάλτσα και την υπόλοιπη τη σερβίρετε ξεχωριστά σε ένα μπολ.