Για σαλάτες που ξεχωρίζουν ένα καλό dressing πάντα κάνει τη διαφορά. Σας έχουμε 3 προτάσεις για να διαλέξετε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη σαλάτα και στα γούστα σας.
Για το γαλλικό dressing: Στο μούλτι χτυπάτε τη μουστάρδα με το ξίδι και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Ανακατεύετε απαλά το ελαιόλαδο μέσα στο μίγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χρησιμοποιήστε το σε σαλάτες που έχουν για βάση κάποια τρυφερή πράσινη σαλάτα.
Για το dressing με κάππαρη: Σε ένα μπολ χτυπάτε το χυμό λεμονιού μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Στο τέλος προσθέτετε την κάππαρη ανακατεύοντας απαλά. Χρησιμοποιήστε το με φρέσκα ή ψητά λαχανικά.
Για το ανατολίτικο dressing: Χτυπάτε το ξίδι με το σησαμέλαιο και το αραχιδέλαιο. Προσθέτετε την πιπεριά τσίλι, το τζίντζερ και ανακατεύετε. Χρησιμοποιήστε το σε νουντλς και τραγανά λαχανικά κομμένα ζουλιέν.
Διαδικασία
Βήμα 1
Για το γαλλικό dressing: Στο μούλτι χτυπάτε τη μουστάρδα με το ξίδι και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε ανάλογα. Ανακατεύετε απαλά το ελαιόλαδο μέσα στο μίγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χρησιμοποιήστε το σε σαλάτες που έχουν για βάση κάποια τρυφερή πράσινη σαλάτα.
Βήμα 2
Για το dressing με κάππαρη: Σε ένα μπολ χτυπάτε το χυμό λεμονιού μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Στο τέλος προσθέτετε την κάππαρη ανακατεύοντας απαλά. Χρησιμοποιήστε το με φρέσκα ή ψητά λαχανικά.
Βήμα 3
Για το ανατολίτικο dressing: Χτυπάτε το ξίδι με το σησαμέλαιο και το αραχιδέλαιο. Προσθέτετε την πιπεριά τσίλι, το τζίντζερ και ανακατεύετε. Χρησιμοποιήστε το σε νουντλς και τραγανά λαχανικά κομμένα ζουλιέν.