gemista-mpiftekia-apo-arnisio-kima1_olivemagazine.gr
clock icon
45'

Μπιφτέκια από αρνίσιο κιμά γεμιστά

Υλικά

  • 600γρ. κιμά αρνίσιο
  • 8 πιτούλες αραβικές
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • Για τη γέμιση

  • ½ φλιτζάνι πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2/3 φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • Για το δροσερό ντιπ γιαουρτιού

  • 1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Μια συνταγή από το Λίβανο, από τα ταξίδια της «Μπουκιάς» του δικού μας Ηλία.

Αλατοπιπερώνετε τον κιμά και πλάθετε 8 λεπτά μπιφτέκια. Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης.

Τοποθετείτε 4 μπιφτέκια πάνω σε μεμβράνη ή λαδόκολλα. Τα σκεπάζετε με το μίγμα της γέμισης. Τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα 4 μπιφτέκια. Σκεπάζετε με ένα δεύτερο φύλλο μεμβράνης και τα πατάτε για να πλατύνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να κρυφτεί εντελώς η γέμιση. Τα ψήνετε σε καυτό μαντέμι ή στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

Σερβίρετε τα μπιφτέκια ζεστά. Συνοδεύετε με αραβικές πιτούλες αλειμμένες με λίγο λάδι και ψημένες στο φούρνο και τη δροσερή σάλτσα γιαουρτιού την οποία φτιάχνετε ανακατεύοντας το γιαούρτι με το δυόσμο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο κι ανάλογο αλατοπίπερο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατοπιπερώνετε τον κιμά και πλάθετε 8 λεπτά μπιφτέκια. Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης.

Βήμα 2

Τοποθετείτε 4 μπιφτέκια πάνω σε μεμβράνη ή λαδόκολλα. Τα σκεπάζετε με το μίγμα της γέμισης. Τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα 4 μπιφτέκια. Σκεπάζετε με ένα δεύτερο φύλλο μεμβράνης και τα πατάτε για να πλατύνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να κρυφτεί εντελώς η γέμιση. Τα ψήνετε σε καυτό μαντέμι ή στο γκριλ ή στα κάρβουνα.

Βήμα 3

Σερβίρετε τα μπιφτέκια ζεστά. Συνοδεύετε με αραβικές πιτούλες αλειμμένες με λίγο λάδι και ψημένες στο φούρνο και τη δροσερή σάλτσα γιαουρτιού την οποία φτιάχνετε ανακατεύοντας το γιαούρτι με το δυόσμο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο κι ανάλογο αλατοπίπερο.

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey