Μια συνταγή από το Λίβανο, από τα ταξίδια της «Μπουκιάς» του δικού μας Ηλία.
Υλικά
- 600γρ. κιμά αρνίσιο
- 8 πιτούλες αραβικές
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- ½ φλιτζάνι πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζάνι πιπεριά κόκκινη, ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2/3 φλιτζανιού φιστίκια Αιγίνης ανάλατα, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας κανέλα
- 1 κεσέ γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό ή 1 κουτ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Για τη γέμιση
Για το δροσερό ντιπ γιαουρτιού
Διαδικασία
Βήμα 1
Αλατοπιπερώνετε τον κιμά και πλάθετε 8 λεπτά μπιφτέκια. Ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά της γέμισης.
Βήμα 2
Τοποθετείτε 4 μπιφτέκια πάνω σε μεμβράνη ή λαδόκολλα. Τα σκεπάζετε με το μίγμα της γέμισης. Τοποθετείτε από πάνω τα υπόλοιπα 4 μπιφτέκια. Σκεπάζετε με ένα δεύτερο φύλλο μεμβράνης και τα πατάτε για να πλατύνουν με τέτοιο τρόπο ώστε να κρυφτεί εντελώς η γέμιση. Τα ψήνετε σε καυτό μαντέμι ή στο γκριλ ή στα κάρβουνα.
Βήμα 3
Σερβίρετε τα μπιφτέκια ζεστά. Συνοδεύετε με αραβικές πιτούλες αλειμμένες με λίγο λάδι και ψημένες στο φούρνο και τη δροσερή σάλτσα γιαουρτιού την οποία φτιάχνετε ανακατεύοντας το γιαούρτι με το δυόσμο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο κι ανάλογο αλατοπίπερο.
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος - Food Styling: Elena Jeffrey