Παρόμοια με το πολίτικο χοσάφι, αυτή η κομπόστα με αποξηραμένα φρούτα θα σας μαγέψει με τη φίνα γεύση της. Την απολαμβάνετε σκέτη, ή την συνοδεύετε με γιαούρτι ή παγωτό καϊμάκι.
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, βράζετε σε μέτρια φωτιά τα αποξηραμένα φρούτα, τη ζάχαρη, το κρασί, την κανέλα, το τζίντζερ και τα γαρίφαλα, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. Εάν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό, ώστε το υγρό να καλύπτει τα ίσα-ίσα τα φρούτα.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι καβουρδίζετε τα καρύδια και το σουσάμι.
Όταν είναι έτοιμα τα φρούτα σερβίρετε, πασπαλίζοντας με τα καρύδια και το σουσάμι.
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, βράζετε σε μέτρια φωτιά τα αποξηραμένα φρούτα, τη ζάχαρη, το κρασί, την κανέλα, το τζίντζερ και τα γαρίφαλα, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. Εάν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό, ώστε το υγρό να καλύπτει τα ίσα-ίσα τα φρούτα.
Βήμα 2
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι καβουρδίζετε τα καρύδια και το σουσάμι.
Βήμα 3
Όταν είναι έτοιμα τα φρούτα σερβίρετε, πασπαλίζοντας με τα καρύδια και το σουσάμι.