Η μαγειρίτσα, μια ξινούτσικη λεμονάτη σούπα, συνήθως αβγοκομμένη, είναι ταυτισμένη με το βράδυ της Ανάστασης. Δεν φτιάχνεται με τον ίδιο τρόπο σ’ όλη την Ελλάδα. Φυσικά, πάντα χρησιμοποιείται η συκωταριά του αρνιού, αρωματισμένη με κρεμμυδάκια φρέσκα και άνηθο, που άλλοτε βράζει μαζί με το κεφαλάκι του αρνιού, άλλοτε και με τα ποδαράκια ή την κοιλιά, ακόμα και με πλεξιδούλες από εντεράκια. Άλλες φορές περιέχει μαρούλι, σπανιότερα σπανάκι και αρωματίζεται με δυόσμο. Σε μερικές περιοχές, μάλιστα, έχει ντομάτα (κυρίως στην Πελοπόννησο) που παρ’ όλα αυτά γίνεται αβγολέμονο. Η συνταγή μας είναι για μια πολύ νόστιμη, αρωματική και ελαφριά μαγειρίτσα.