Τα ζυμαρικά αποτελούν μια κλασική λύση, εύκολη και γρήγορη λύση για το καθημερινό μας τραπέζι. Με υλικά που έχουμε στο ψυγείο μας ή στην τροφοθήκη μας, μπορούμε να φτιάξουμε στο πι και φι ένα πεντανόστιμο πιάτο, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι! Οι επιλογές μας πάρα πολλές, αλλά εμείς στο κουίζ της εβδομάδας στο Viber σάς θέσαμε ένα ερώτημα που στέκει και στην περίοδο της νηστείας: ζυμαρικά με θαλασσινά ή λαχανικά; Ηπροτίμησή σας στα θαλασσινά ήταν ξεκάθαρη, καθώς επικράτησαν με ποσοστό 66% έναντι του 34% που συγκέντρωσαν τα λαχανικά.

Εμείς όμως επειδή σεβόμαστε όλες τις επιλογές σας, τόσο αυτές που επικράτησαν στο κουίζ όσο και εκείνες που έμειναν πίσω, σας δίνουμε τις παρακάτω συνταγές:

Ζυμαρικά με θαλασσινά

Εύκολα σπαγγέτι με γαρίδες, τσίλι και βασιλικό.
Ετοιμάζουμε σε χρόνο dt μια από τις πιο αγαπημένες μακαρονάδες του καλοκαιριού.

Γαριδομακαρονάδα με κάππαρη
Η γαριδομακαρονάδα είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα. Εδώ, προσθέτουμε και κάππαρη και απογειώνουμε τη γεύση της.

Γρήγορη θραψαλομακαρονάδα
Μια καλοκαιρινή ελαφριά μακαρονάδα με θράψαλα που έχουμε άφθονα στις ελληνικές θάλασσες. Εύκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο! Συνοδεύεται με παγωμένο ουζάκι ή αρωματικό τσίπουρο.

Ζυμαρικά με λαχανικά

Εύκολο σπαγγέτι με ντοματίνια και βασιλικό, έτοιμο σε 20′
Μια εύκολη, ελαφριά συνταγή, ιδανική για όσους δεν έχετε πολύ χρόνο για μαγειρέματα αλλά και για όσους ακολουθούν vegan διατροφή ή νηστεύουν.

Ραγού κουνουπιδιού με ζυμαρικά
Ένα διαφορετικό ραγού, με πρωταγωνιστή το κουνουπίδι, που σερβίρεται με ζυμαρικά και είναι ό,τι πρέπει για ένα θρεπτικό καθημερινό γεύμα.

Σπαγγέτι με σάλτσα ψητής πιπεριάς Φλωρίνης και αμύγδαλα
Αυτά τα σπαγγέτι της ερευνήτριας της ελληνικής κουζίνας Μαρίας Διακάτου, έχουν την ιδιαίτερη γεύση της πιπεριάς Φλωρίνης και των καβουρδισμένων αμυγδάλων και φτιάχνονται πολύ εύκολα.