Εσείς τι θα προτιμούσατε να πίνετε ένα κρύο απόγευμα -ή πρωινό- του χειμώνα; Ζεστό καφέ ή ζεστή σοκολάτα; Θέσαμε το παραπάνω ερώτημα στους αναγνώστες του Olivemagazine.gr στο Viber και τα αποτελέσματα ήταν αρκετά κοντά, όμως ο καφές υπερίσχυσε. Πιο συγκεκριμένα, ο καφές επικράτησε με ποσοστό 58% έναντι του 42% που συγκέντρωσε η σοκολάτα. Άλλωστε, ο καφές αποτελεί ένα αγαπημένο ρόφημα και πολλές φορές φαίνεται να μας είναι απαραίτητος τα πρωινά.
Όποιο από τα δύο και αν επιλέξετε εσείς, σας έχουμε έξι  προτάσεις για να απολαύσετε ένα ζεστό καφέ ή μία ζεστή σοκολάτα. Ή και τα δύο.

Καφές

Lungo, affogato ή romano; Πώς τον πίνεις τον εσπρέσο;
Ποια η διαφορά ανάμεσα στον latte και τον cappuccino; Γιατί ο Americano ονομάστηκε Americano; Και ποια είναι η σωστή δόση του εσπρέσο; Ολες οι απορίες σε ένα μίνι λυσάρι.

 

Espresso Macchiato στο σπίτι
Ο Espresso Macchiato θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μία παραλλαγή του all time classic, cappuccino. Χρειάζεται, απλώς, λιγότερο γάλα.

Pumkin Latte
Το Pumpkin Latte είναι ένα από τα αγαπημένα ροφήματα του φθινοπώρου και του χειμώνα κάθε χρόνο.

Οι προτάσεις μας για ζεστή σοκολάτα: 

Σοκολάτα ρόφημα με πραλίνα φουντουκιού
Η ζεστή σοκολάτα είναι ένα αγαπημένο ρόφημα για τις μέρες που έχει κρύο και μια ωραία ιδέα για κέρασμα σε φιλικές πρωινές ή απογευματινές επισκέψεις. Αυτή η παραλλαγή με πραλίνα φουντουκιού θα σας ενθουσιάσει!

 

Λευκή σοκολάτα
Με λευκή κουβερτούρα, κανέλα και καρδάμωμο φτιάχνετε ένα πολύ cozy χειμωνιάτικο ρόφημα!

Ροζ σοκολάτα
Ψάχνετε μια πρωτότυπη συνταγή για ρόφημα για τα κρύα πρωινά ή απογεύματα του χειμώνα; Σας βρήκαμε μια διαφορετική σοκολάτα, με ροζ χρώμα, λαχταριστή και πεντανόστιμη.

Και για ατού στο τέλος σας έχουμε το ρόφημα που συνδυάζει τον καφέ με τη σοκολάτα, τον μοκατσίνο:

Καφές μόκα ή μοκατσίνο
O καφές μόκα είναι το ρόφημα που συνδυάζει πολύ αρμονικά τη σοκολάτα με τον καφέ, διατηρώντας την απόλυτη ισορροπία μεταξύ τους.