Τετάρτη σήμερα και έχει έρθει η στιγμή για το καθιερωμένο μας κουίζ στο Viber. Επειδή βρισκόμαστε στην περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής, σας θέσαμε ένα κουίζ με θαλασσινά, νηστίσιμα εδέσματα. Κληθήκατε επομένως να απαντήσετε αν προτιμάτε γαρίδες ή χταπόδι. Η μάχη ήταν αρκετά σκληρή, αλλά επικράτησαν εντέλει οι γαρίδες, με ποσοστό που ξεπέρασε το 60% (συγκεκριμένα 62%).

Σας έχουμε συγκεντρώσει επομένως 3 συνταγές με γαρίδες αλλά και άλλες τρεις με χταπόδι.

Συνταγές με γαρίδες

Πικάντικες τηγανητές γαρίδες
Οι γαρίδες είναι ένα εύκολο μεζεδάκι, για να συνοδεύσουμε την μπιρίτσα ή το κρύο κρασάκι στο μπαλκόνι ή την βεράντα τώρα που ανοίγει ο καιρός! Με τα κατάλληλα μπαχαρικά, μπορείτε να απολαύσετε ένα πικάντικο σνακ, που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Γαριδομακαρονάδα με κάππαρη
Η γαριδομακαρονάδα είναι ένα από τα πιο νόστιμα πιάτα. Εδώ, προσθέτουμε και κάππαρη και απογειώνουμε τη γεύση της.

Γαρίδες Σαγανάκι
Η συνταγή αυτή βασίζεται σε λεπτές ισορροπίες μεταξύ των υλικών, παίζοντας με γεύσεις θαλασσινές και γλυκοπικάντικες. Επίσης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση της σωστής υφής, κυρίως όσον αφορά στη γαρίδα που θέλει προσεκτικό μαγείρεμα στο τέλος της διαδικασίας το οποίο να μη ξεπερνά τα 3’, και στη φέτα που δε θέλουμε να διαλυθεί στο πιάτο.

Συνταγές με χταπόδι

Χταποδάκι με μαυρομάτικα φασόλια στη γάστρα
Μια λαχταριστή συνταγή που εξασφάλισε για μας ο sous chef στο εστιατόριο Salonica, Δημήτρης Τζιοβάρας. Ιδανική για όσους νηστεύουν καθώς συνδυάζει το χταποδάκι με τα μαυρομάτικα φασόλια.

Ρεβιθάδα με χταπόδι
Ένα χορταστικό και ιδιαίτερο, νηστίσιμο φαγητό, που συνδυάζει θαλασσινά και όσπρια.

Χταπόδι στιφάδο
Το χταπόδι στην πιο αγαπημένη εκδοχή, στιφάδο. Ετοιμάστε το χταποδάκι χρησιμοποιώντας απλά υλικά και απολαύστε το παρέα με λίγο ουζάκι.