Στο καθιερωμένο μας κουίζ στο Viber σας θέσαμε μια ερώτηση που αφορά δυο κλασικά νηστίσιμα θαλασσινά. Σουπιές ή καλαμάρια; Τα δεύτερα νίκησαν κατά κράτος με ποσοστό 66%, έναντι του… ταπεινού 34% που συγκέντρωσαν οι σουπιές. Σας δίνουμε λοιπόν 3 διαφορετικούς τρόπους για να αναδείξετε τα καλαμάρια, ώστε οι μέρες νηστείας να είναι για σας ευκαιρία να δοκιμάσετε νέα και πεντανόστιμα πιάτα.
Δείτε τις προτάσεις μας:
Καλαμαράκια με μυρωδικά και τσίλι
Ένα τραγανό μεζεδάκι και λίγο πικάντικο, ιδανικό για να συνοδεύσει ένα ουζάκι την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο!
Καλαμαράκια φούρνου με πουρέ αρακά
Τα καλαμαράκια μαρινάρονται σε λεμόνι, θυμάρι καυτερή πιπερίτσα και ελαιόλαδο, ψήνονται στο φούρνο και κάνουν ένα ωραίο ανοιξιάτικο πιάτο σερβιρισμένα με πουρέ αρακά.
Καλαμαρομακαρονάδα με λιαστές ντομάτες και μουστάρδα
Καλαμαρομακαρονάδα με λιαστές ντομάτες και μουστάρδα, γεύμα που θα απογειώσει τo καθημερινό σας τραπέζι.