Εσείς πώς προτιμάτε τα αυγά σας, ομελέτα ή τηγανητά; Αυτή την ερώτηση θέσαμε στους αναγνώστες του olivemagazine.gr στο viber και το από ό,τι φάνηκε εξαρχής, οι αναγνώστες είναι σχεδόν μοιρασμένοι. Έπειτα από μια σκληρή μάχη, επικράτησαν εντέλει τα αυγά μάτια με ποσοστό 54%, έναντι του 46% που συγκέντρωσε τελικά η ομελέτα.

Ωστόσο, επειδή και μία καλή ομελέτα αλλά και τα αυγά μάτια είναι ένα πολύ νόστιμο και γρήγορο φαγητό, εμείς σας δίνουμε έξι γευστικές συνταγές ώστε να απολαύσετε τα αυγά σας.

Aυγά μάτια


Αυγά μάτια με chips πατάτας στο πι και φι
Αυγά μάτια με τηγανητές πατάτες: το αγαπημένο comfort food, που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Εδώ κόβουμε τις πατάτες σε λεπτές λωρίδες για να γίνουν λαχταριστά τραγανά chips.

Αυγά μάτια με πικάντικη σάλτσα φούρνου από ντοματίνια
Η επιτομή της απλότητας και της νοστιμιάς. Αυγά με σάλτσα ντομάτας και χωριάτικο ψωμάκι για ατελείωτες βούτες!

Το μεγαλειώδες τηγανητό αυγό
Τι συμβαίνει εάν προσθέσουμε κασέρι αλλά και μια φέτα φρέσκο ζυμωτό ψωμί την ώρα που τηγανίζουμε τα αυγά μας;

Ομελέτα

Ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα
Η ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα ξεπερνά τις προσδοκίες, γιατί εκτός από ένα εύκολο, χορταστικό, με απλά υλικά φαγητό είναι και εξαιρετικά νόστιμο και ελαφρύ!


Ομελέτα φούρνου σαν πίτσα με μανιτάρια, πιπεριές, ζαμπόν και φέτα
Αυτή η πανεύκολη ομελέτα είναι ιδανική για πρωινό, brunch ή ένα ελαφρύ γεύμα.

Ομελέτα με φιστίκια Αιγίνης
Μια ξεχωριστή ομελέτα που μας έρχεται από τη νότια Γαλλία που μπορείτε να σερβίρετε σαν ορεκτικό ή σε ένα πλούσιο μπουφέ brunch. Αφράτη, ελαφρώς μελάτη, γεμάτη τραγανά φιστίκια μπορεί να γίνει και ιδανική συνοδεία σε ένα ποτήρι δροσερό κρασί.