Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών χθες και εμείς σας θέσαμε στο viber ένα ερώτημα επίκαιρο που αφορά τις αγαπημένες σας μακαρονάδες. Το δίλημμα που είχατε ήταν πολύ λαχταριστό: καρμπονάρα ή μπολονέζ. Η μάχη υπήρξε σκληρή, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν πολύ ξεκάθαρο: η καρμπονάρα νίκησε κατά κράτος, με ποσοστό που ξεπέρασε το 60% (61%) αφήνοντας πίσω της την μπολονέζ με 39%.

Γι’ αυτό και σας δίνουμε συνταγές για τις πιο λαχταριστές μακαρονάδες, ξεκινώντας από την καρμπονάρα που επικράτησε και καταλήγοντας στην μπολονέζ, που ήρθε… δεύτερη στην προτίμησή σας.

Η αυθεντική καρμπονάρα και οι παραλλαγές της

Η κλασική καρμπονάρα με το γουαντσιάλε
Δίνουμε ιταλικό αέρα στο τραπέζι μας κι ετοιμάζουμε την αγαπημένη καρμπονάρα σε μια αυθεντική συνταγή με γκουαντσιάλε.

Καρμπονάρα η αυθεντική: tips για σίγουρη επιτυχία
Μπορεί να κυκλοφορούν δεκάδες εκδοχές για την προέλευσή της, αλλά και εναλλακτικές προτάσεις ως προς την εκτέλεσή της, ωστόσο η αυθεντική συνταγή «προστάζει» λίγα υλικά, που όμως είναι εξίσου απαραίτητα, προκειμένου να έχουμε μια carbonara originale.

Καρμπονάρα με κολοκύθα
Εκμεταλλευόμαστε το απόλυτο εποχικό λαχανικό και φτιάχνουμε την πιο νόστιμη μακαρονάδα.

Καρμπονάρα με λιαστή ντομάτα
Μία ενδιαφέρουσα παραλλαγή της γνωστής ιταλικής μακαρονάδας, με λιαστές ντομάτες, πεκορίνο και σαλάμι αέρος.

Μπολονέζ κλασική και όχι μόνο

Bolognese
Η κούκλα από την Μπολόνια που σου παρουσιάζουμε εδώ θα απαιτήσει πάνω- κάτω μια ώρα. Αλλά πίστεψε μας. Αξίζει κάθε δευτερόλεπτο που θα της δώσεις.

Μακαρονάδα με κιμά
Σ’ αυτήν τη μακαρονάδα το μυστικό και η τέχνη είναι στον κιμά, που θα καβουρδίσετε καλά και με υπομονή και θα αρωματίσετε με διάφορα μπαχαρικά. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε ένα τέτοιο πιάτο!

Σπαγγέτι με μπολονέζ μανιταριών

Μια ωραία μακαρονάδα όπου στη θέση του κιμά βάζουμε μανιτάρια και το αποτέλεσμα δεν έχει τίποτα απολύτως να ζηλέψει από την κλασική μπολονέζ με κιμά.

Μπορείτε να δείτε ακόμα και 10 διάσημες ιταλικές μακαρονάδες