Στην καρδιά της Αθήνας, στην οδό Βύσσης, ανάμεσα σε πομολάδικα, παλιά μαγαζιά και τον διαρκή θόρυβο της πόλης, το Wine is Fine δεν μοιάζει με κανένα άλλο wine bar. Είναι ένα ζωντανό σύστημα, μια κοινότητα που στήθηκε με αφετηρία την αγάπη για τη γεύση και την επικοινωνία και εξελίχθηκε σε ένα συλλογικό project.

«Η ομάδα είναι το Wine is Fine. Εμείς μπορεί να το ξεκινήσαμε, αλλά αυτοί το κρατάνε ζωντανό» λέει ο Rafael Wallon-Brownstone, ένας από τους τρεις ιδιοκτήτες. Η ομάδα μοιάζει περισσότερο με θεατρικό θίασο παρά με τυπικό σχήμα εστίασης.

Ο head chef Σπύρος Κουφαλάκης, φέρνει κάθε Δευτέρα μια νέα πρόταση πιάτου. Το σέρβις κινείται σαν να χορογραφεί. Ο σομελιέ γεμίζει τα ποτήρια κρασί με τρόπο που θυμίζει αφήγηση. «Δίνουμε προτεραιότητα στον χαρακτήρα και την ενέργεια, όχι στα βιογραφικά» λέει ο Σταύρος Χρυσαφίδης, ο ένας εκ των τριών ιδιοκτητών. «Προτιμάμε κάποιον που αγαπά το χάος της εστίασης από έναν άλλον που έχει κουραστεί από αυτό».

Όταν το πάθος μετατρέπεται σε καθημερινότητα

Η δημιουργικότητα ρέει καθημερινά: από τις δοκιμές της Δευτέρας μέχρι τις αυθόρμητες εμπνεύσεις μιας γεμάτης βραδιάς. Ο Thomas Brengou, ο τρίτος ιδιοκτήτης, θυμάται τη στιγμή που ο Μάριος πρότεινε κάποιο pairing ή όταν η Έλλη άλλαξε τη διάθεση με το σωστό playlist.

Η ομάδα συνδιαμορφώνει το μενού, τις εκδηλώσεις και τις συνεργασίες. «Όλοι συνεισφέρουμε ιδέες. Το Wine είναι ένας καμβάς και όλοι γράφουμε πάνω του» λέει ο Rafael. Η επικοινωνία γίνεται σχεδόν σιωπηλά, με κοινό κώδικα. Δεν υπάρχουν σαφείς ρόλοι ή όρια. «Είμαστε δημιουργικά όντα, με κοινές αξίες. Και όταν διαφωνούμε, πάντα βγαίνει κάτι καλό» λέει ο Thomas. Και όταν τα πράγματα σοβαρεύουν; «Αν διαφωνήσουμε, παλεύουμε γυμνοί, καλυμμένοι με βούτυρο ή ελαιόλαδο -και πάντα κερδίζει ο Σταύρος» γελάει.

Περισσότερο από ένα wine bar

Το Wine is Fine δεν είναι απλώς εστιατόριο ή bar. Είναι μια πλατφόρμα έκφρασης. Το φαγητό, το κρασί και η φιλοξενία λειτουργούν ως αφορμή για ένα ευρύτερο δημιουργικό εγχείρημα. Κάθε μέλος της ομάδας νιώθει ενεργό κομμάτι μιας μεγαλύτερης ιδέας. Η κοινότητα που δημιουργείται γύρω του είναι τόσο ζωντανή όσο και το μενού που προσφέρουν. Κάθε μέρα είναι διαφορετική, γεμάτη νέες προκλήσεις.

Από την πρωινή σύσκεψη μέχρι το τελευταίο ποτήρι κρασί της βραδιάς, εδώ χτίζεται μια εμπειρία που βασίζεται στη συμμετοχή, στην εμπιστοσύνη και τη χαρά του μοιράσματος. «Το κρασί το αγαπάμε. Αλλά πάνω απ’ όλα αγαπάμε να το μοιραζόμαστε με ωραίους ανθρώπους. Και αυτοί είναι εδώ, κάθε μέρα, πίσω από τον πάγκο, στην κουζίνα, στον πεζόδρομο, στο τραπέζι σου».

Info
Βύσσης 6, Αθήνα, τηλ.: 210 3230304