Έχουμε δει μακαρόνια από κινόα, από φασόλια και από φακές στα ράφια των σούπερ μάρκετ και των καταστημάτων με βιολογικά τρόφιμα. Ειλικρινά όμως δεν είχαμε ξανακούσει για άλλα ζυμαρικά σαν και εκείνα της εταιρίας Spinoso, που μάς γνώρισε ο κος. Ηλίας Μανίκας.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν, όχι μόνο λόγω της πρώτης ύλης του, αλλά και γιατί φέρει πιστοποίηση από τον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (Ο.Β.Ι). Ο λόγος για το πρώτο ζυμαρικό παρασκευασμένο από φύλλο φραγκοσυκιάς (κάκτου), το οποίο είναι σε όλους τους τομείς ελληνικό, από τη σύλληψη της ιδέας έως τις πρώτες ύλες και την παραγωγή του. Αποτελεί επίσης, ένα φυσικό προϊόν, το οποίο δεν περιέχει καθόλου συντηρητικά, χρωστικές ή συνδετικές χημικές ουσίες. Παράγεται από φυσικές πρώτες ύλες, η επεξεργασία των οποίων γίνεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στο χέρι, ώστε να κρατηθούν αναλλοίωτες όλες οι θρεπτικές ιδιότητες των συστατικών.

Στόχος του είναι να παντρέψει την premium και την εναλλακτική πρόταση στο τραπέζι μας με την υγιεινή διατροφή για τον οργανισμό μας. Στη συσκευασία του μάλιστα βρίσκουμε και έκθεση Ιατρού Διατροφολόγου, που μάς βεβαιώνει για την θρεπτική του αξία και μάς γνωστοποιεί τους λόγους για τους οποίους προτείνεται.

1-2

Τι το ξεχωρίζει από τα άλλα ζυμαρικά;
Αποτελεί πρόταση για το διαιτολόγιο ατόμων που πάσχουν από διαβήτη καθώς εμπεριέχει αρκετά μεγάλο ποσοστό της τάξεως του 30% σε φύλλο φραγκοσυκιάς, που σύμφωνα με μελέτες και αναλύσεις της εταιρίας, είναι ένα από τα κυριότερα φυσικά φάρμακα κατά του διαβήτη. Τα μακαρόνια αυτά είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες όπως όλοι γνωρίζουμε είναι άκρως σημαντικές για την καλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Επιπλέον, συγκριτικά με τα παραδοσιακά ζυμαρικά έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και μικρότερη σε λίπος, ενώ είναι και πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ισχυρά αντιοξειδωτικά απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό όπως η βιταμίνη Β9, το σίδηρο, το σελήνιο, το κάλιο και το ασβέστιο. Ειδικά η χαμηλή περιεκτικότητά τους σε αλάτι και η αυξημένη σε κάλιο βοηθούν στη ρύθμιση αλλά και την πρόληψη της υπέρτασης.

info
http://spinoso.gr/, Τιμή: 3,5€/250 γρ.