Ακολουθώντας την τάση των καταναλωτών για πιο ισορροπημένη διατροφή, οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου δημιούργησαν το νέο αλεύρι ολικής άλεσης από δίκοκκο σιτάρι!

Η πρώτη ύλη προέρχεται από ελληνικό σπόρο και αλέθεται παραδοσιακά στην ειδική ξεχωριστή γραμμή πετρόμυλου, ώστε να διατηρεί τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά του.
Το δίκοκκο σιτάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα είδη σιταριού (12.000 π.Χ) όπου στην αρχαία Ελλάδα, διακινούνταν μέσω του λιμανιού Ζέας. Είναι υψηλότερης διατροφικής αξίας από το κοινό σιτάρι ολικής, καθώς είναι πλουσιότερο σε μεταλλικά στοιχεία, όπως φώσφορο, κάλιο και μαγνήσιο, αλλά και βιταμίνες, όπως Β3.

zhnedited

Με το νέο αλεύρι “ζην” οι λάτρεις της υγιεινής διατροφής έχουν τη δυνατότητα να παρασκευάσουν κατ’οίκον λαχταριστά και υγιεινά αρτοπαρασκευάσματα όπως ψωμί, κέικ, κριτσίνια, με ελληνική παραδοσιακή γεύση.