Πλαφόν στις αγορές έχουν βάλει κάποιες αλυσίδες σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην ομαλή τροφοδοσία της αγοράς. Το μέτρο είναι προληπτικό και μέχρι στιγμής ισχύει για αγορές από ηλεκτρονικά καταστήματα σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, πριν το όριο στις πωλήσεις αλεύρων και ηλιέλαιου στα ηλεκτρονικά καταστήματα είχε προηγηθεί η επιβολή άτυπου πλαφόν κατά βάση στις πωλήσεις ηλιέλαιου από τις αλυσίδες χονδρικής προκειμένου να μπορούν όλοι εξυπηρετηθούν.

Παρόμοιοι περιορισμοί εντοπίζονται και στο ηλιέλαιο. Κάποιος μπορεί να παραγγείλει από κάθε κωδικό έως τέσσερα τεμάχια, είτε πρόκειται για συσκευασίες του ενός είτε πρόκειται για συσκευασίες των 2 λίτρων. Σε άλλη περίπτωση σούπερ μάρκετ, επιβάλλεται πλαφόν στο ηλιέλαιο έως 4 τεμάχια για τις συσκευασίες του 1 και 2 λίτρων και για τις συσκευασίες των 5 λίτρων υπάρχει πλαφόν από μία έως τέσσερις συσκευασίες, αναλόγως της μάρκας. Τέλος, άλλη μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ δεν έχει επιβάλει στο ηλεκτρονικό της κατάστημα κάποιο πλαφόν για τις αγορές αλεύρων ή ηλιέλαιου. Ωστόσο, εμφανίζεται πλέον μη διαθέσιμοι 5 κωδικοί ηλιελαίου και 6 κωδικοί αλεύρων.

Δείτε επίσης:
Τι συμβαίνει με το λάδι λόγω Ουκρανίας – Φόβοι για ελλείψεις στα ράφια

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανατιμήσεις «φωτιά» στα βασικά προϊόντα διατροφής

Μπορστ: Η σούπα από την Ουκρανία με μοσχάρι και παντζάρι