Μια νέα άφιξη που θα συζητηθεί φέτος: το νέο εστιατόριο Olvo, που φέρει την υπογραφή του βραβευμένου με αστέρι Michelin Aλέξανδρου Τσιοτίνη. Πρόκειται για το εστιατόριο του νέου Minois Hotel, χτισμένο σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στο νησί. Πήρε το όνομά του από την αρχαία λέξη «όλβος», που σημαίνει ευτυχία, ευμάρεια, πλούτος, ευδαιμονία, ευτυχία. Η ονομασία αυτή αντικατοπτρίζεται στο μενού. Με γνώμονα την εποχικότητα και την εντοπιότητα, ο σεφ με την ομάδα του έχουν κτίσει ένα μενού βασισμένο στα ντόπια υλικά και τον πλούτο της γης, αναδεικνύοντας με δημιουργικό τρόπο τις μαγειρικές παραδόσεις. Καθώς στηρίζεται σε ό,τι έχει η γη να προσφέρει, κάθε επίσκεψη στο Olvo είναι μοναδική και θα προσφέρει μια αλλιώτικη γαστρονομική εμπειρία, που παραμένει ωστόσο πιστή στις αρχές και τη γαστρονομική φιλοσοφία του σεφ.

Όπως δήλωσε ο ίδιος ο Αλέξανδος Τσιοτίνης με αφορμή το άνοιγμα του Olvo, «Όταν μπροστά μου ξεδιπλώθηκε το πλάνο του Minois το μόνο πράγμα που σκεφτόμουν ήταν να βρω τον τρόπο να δείξω στους επισκέπτες πως το φαγητό οφείλει να ξυπνά ή να δημιουργεί μνήμες». Οπότε με το μενού του προσπαθεί να δώσει την απλότητα της μεσογειακής κουζίνας, μένοντας πιστός στη μαγειρική του φιλοσοφία. Άλλωστε «πολλές φορές στο φαγητό η μεγαλύτερη πρόκληση, είναι μέσα από περίτεχνες διαδικασίες, έξυπνες παρουσιάσεις και γενικότερες φαμφαρολογίες, εσύ ν’ αναζητάς το πιο απλό και γνώριμο. Τη σπιτική θαλπωρή. Ακόμα και όταν αυτή κρύβεται στις δημιουργικότερες γεύσεις».


Photo credits: Kynthia Kindeli

To Olvo αποτελεί μια all day επιλογή αλλά αξίζει πολύ να χαρείτε εκεί το ηλιοβασίλεμα και να γευτείτε είτε τα Josper grilled κρεατικά και ψάρια στο a la carte δείπνο στο Olvo ή το δείπνο γευσιγνωσίας στο Olvo Dégu.

Στόχος και στοίχημα του Τσιοτίνη με το άνοιγμα του Olvo είναι να μετατρέψει τη γευστική εμπειρία σε κάτι αξιομνημόνευτο».

Ανυπομονούμε να δοκιμάσουμε το μενού και να σας μεταφέρουμε την εμπειρία μας!

info
Olvo Restaurant, Minois Hotel, Παράσπορος, Πάρος, Tηλ. 228 402 2435
info@olvorestaurant.com, www.minois-hotel.com
Για κρατήσεις στο Olvo Restaurant ακολουθείστε το link: https://bit.ly/3Ngmk6a