Ανακαλύψαμε τα γιορτινά σημεία που προσφέρουν τα πιο σπάνια τυριά, αλλαντικά και λοιπά είδη delicatessen και τους φρεσκότερους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς σε όλες τις περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά
Παραμονές των Χριστουγέννων και η αναζήτηση των πιο εκλεκτών υλικών για το τραπέζι μας γίνεται πλέον προτεραιότητα. Αν φέτος θέλετε να εμπλουτίσετε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες ή να προσφέρετε μοναδικά δώρα στους αγαπημένους σας, η Αθήνα κρύβει μικρούς θησαυρούς κι εμείς τους αναζητήσαμε, τους εντοπίσαμε και τους μοιραζόμαστε μαζί σας.
Ηλιούπολη, Αμπελόκηποι, Κουκάκι, Μαρούσι, Φάληρο, Πειραιάς, Ερυθραία, Χασιά, Βούλα, Δροσιά είναι μόνο μερικές από τις περιοχές που βρήκαμε σπάνιους Ελληνικούς ξηρούς καρπούς και φρεσκοτριμμένα μπαχαρικά, ευφάνταστα γλυκίσματα και φίνες γεύσεις παραδοσιακών προϊόντων αλλά και premium γεύσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από κάθε μακρινό μέρος του κόσμου.
Εξερευνήστε μαζί μας τη γαστρονομική σκηνή της πρωτεύουσας και οργανώστε τις αγορές σας για τις γιορτές με έμπνευση και γεύση!
Ανακαλύψαμε που θα βρείτε το γεμάτο νοσταλγία «ψωμί της γιαγιάς», εντοπίσαμε ποια ξηροκαρπάδικα μοσχοβολούν γιατί «μόλις ψήθηκε» το καβουρδισμένο ελληνικό φιστίκι, βρήκαμε ποιος έχει την πιο μερακλίδικη λακέρδα και τα πιο αληθινά αλίπαστα, ποιος κόβει πιο σωστά τον καπνιστό σολομό της Σκοτίας και ποιος φιλετάρει το προσούτο καλύτερα από τους Ιταλούς. Ξέρουμε που βρίσκονται τα πιο εκλεπτυσμένα σοκολατάκια της Αθήνας.
Γνωρίζουμε ποιος έχει το σπανιότερο και ποιοτικότερο βούτυρο Λέσβου, ποιος φέρνει τη μικρότερη παραγωγή γραβιέρας από βοτανικά βοσκοτόπια αλλά και ποιος έχει τόσο μεγάλη ποικιλία σε γεύσεις και προϊόντα από όλο τον πλανήτη που για κάποιους θεωρείται η «υπεραγορά των delicatessen». Συγκεντρώσαμε τυριά, αλλαντικά, chutneys και μαρμελάδες, κράκερς και κριτσίνια, και όλα αυτά τα μικρά γευστικά διαμαντάκια που προσθέτουν λίγη ακόμα «χρυσόσκονη» στο εορταστικό τραπέζι και αποτελούν εξαιρετικά δώρα για τους μας φίλους και την οικογένεια μας.
Όλες οι πληροφορίες και οι διευθύνσεις που χρειάζεσαι περιλαμβάνονται στο «Απόλυτο εγχειρίδιο απολαύσεων: Όσα αξίζει να γνωρίζουμε για τα γιορτινά τραπέζια που μένουν στη μνήμη» του Cantina Magazine που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα 22/12.