Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Γερμανία έχουν πλήξει ένα από τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά των Χριστουγέννων, το ζεστό κόκκινο κρασί, γνωστό ως «Gluehwein», που πωλείται πάντα στις υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές τις κρύες ημέρες στις πλατείες των πόλεων σε όλη τη γερμανική επικράτεια.

Το καθολικό lockdown που ισχύει για όλη την εορταστική περίοδο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και την απαγόρευση πώλησης αλκοόλ σε εξωτερικούς χώρους με υψηλά πρόστιμα για τους παραβάτες, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Σημειώνεται, πως ενώ οι ξακουστές υπαίθριες χριστουγεννιάτικες αγορές είχαν ήδη απαγορευτεί για τη φετινή χρονιά, πολλοί μπορούσαν ακόμη να απολαύσουν το Gluehwein κατεβάζοντας την μάσκα τους στις υπαίθριες καντίνες.

Στη μεσαιωνική πόλη Ρότενμπουργκ ομπ ντερ Τάουμπερ, για παράδειγμα, το Gluehwein ήταν τις τελευταίες ημέρες ένα από τα ελάχιστα προϊόντα που πωλούνταν στην πλατεία της αγοράς. Ωστόσο, λιγοστοί  πεζοί το αγόραζαν καθώς πινακίδες που υπενθυμίζουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας κοσμούν τους εξωτερικούς τοίχους όλων των κτιρίων.

Δείτε επίσης:
Μέτρα για τις γιορτές: Χριστούγεννα με ρεβεγιόν έως 9 άτομα

Κλείνουν τα εστιατόρια της Νέας Υόρκης

Οι πωλητές φαγητού στους δρόμους της Σιγκαπούρης αναγνωρίζονται από την Unesco